r
Nosalty Logó

Nyers gombasaláta garnélával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gombagasztro
Nyers gombasaláta garnélával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1306.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 310 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5226.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1663 mg
  • Nátrium
    2871 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    931.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1180 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az öntethez tegyük az olívaolajba a citrom levét, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott zöldfűszert.
  2. A gombát vágjuk vékony szeletekre, sózzuk és borsozzuk.
  3. A tisztított garnélarákokat kevés olajon 1-2 percig serpenyőben pároljuk, amíg ki nem fehéredik.
  4. Adjuk hozzá a rákhoz a gombát és öntsük le az öntettel.
  5. Frissen, pirítós kenyérrel fogyasszuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 680
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyers gombasaláta garnélával
Gombagasztro 357 recept

A csiperkegombát nyersen is lehet fogyasztani, íme itt egy szupergyors, de különleges recept, amelyben ki is tudjuk próbálni, milyen finom nyersen! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...