r
Nosalty Logó

Nyárias kevert zöldbab csőben sütve

5,0

2 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Walaky
Nyárias kevert zöldbab csőben sütve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók az alaphoz

Hozzávalók a masszához

697
Kalória
28.7g
Fehérje
18.3g
Szénhidrátok
57.7g
Zsír
350.7g
Víz
244.7g
Koleszterin
4.6g
Rost
9.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók az alaphoz

Hozzávalók a masszához

Összesen 697 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók az alaphoz

Hozzávalók a masszához

Összesen 2784 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók az alaphoz

Hozzávalók a masszához

Összesen 140 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1759.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    350.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    869 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    1933 micro
  • β-karotin
    4892 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    966 micro
Összesen 697 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    114.7 g

Zsír

  • Összesen
    230.8 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    979 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7038.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    2170 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    2866 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1402.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3474 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1517 micro
  • α-karotin
    7730 micro
  • β-karotin
    19570 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3865 micro
Összesen 2784 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    388 micro
  • β-karotin
    982 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

Hozzávalók az alaphoz

  1. Ezzel kezdtem: a megtisztított, nem túl apró darabokra vágott zöldbabot, a szintén megtisztított sárgarépákat (nem aprítom ekkor még fel) kettévágjuk, megmossuk.
  2. Egy lábasba tesszük a zúzott fokhagymákkal, ételízesítővel, sóval, felengedjük hideg vízzel, s puhára főzzük.
  3. Majd leöntjük róla a vizet, s hagyjuk kihűlni.
  4. Míg hűl a bab és a répa, elkészítjük a masszát, amivel össze fogjuk keverni őket. Kivajazunk egy 20x31 cm-es jénai tepsit, a maradék vajat majd a felhasználjuk a babos elegyhez.

Hozzávalók a masszához

  1. Egy tálba - amibe majd belefér minden – beleöntjük a tejfölt, beleütjük a tojásokat, a sót, borsot beleszórjuk, a fokhagymát hozzányomjuk, s ezeket alaposan összekeverjük.
  2. Ezután jöhet bele a káposztareszelőn lereszelt virsli, a trappista sajt, a Karaván sajt fele (a sajtokat is a káposztareszelőn reszeltem most), s az egészet összekeverjük, félretesszük, amíg teljesen kihűl a bab és répa.
  3. Ha kihűltek, ekkor aprítjuk fel a répákat (én hosszában félbevágtam, majd karikára, nem túl vékonyra, de nem is vastagra – az a karika, tulajdonképpen félkör lesz). Így a babot, répát hozzáöntjük a masszához, a maradék vajat pici darabokban beletesszük, majd finoman összekeverjük az egészet, szép egyenletesre, beleöntjük a kivajazott jénaiba, elegyengetjük, hogy ez is egyenletes legyen, a káposztareszelőn lereszelt Karaván sajttal megszórom a tetejét (ez nem úgy olvad, mint a Trappista, hogy egyenletesen befedi mindenhol a tetejét, nem olyan folyós, terjedős fajta), s mehet be a sütőbe!
  4. Először 200 fokra állítom, majd 10 perc után leveszem 150 fokra, alsó – felső sütéssel, s készre sütöm, hogy olyan szép színű legyen a teteje! Nem kell neki hosszú idő! Ha kész, kiveszem a sütőből – nem szabad elfelejteni a sütőt kikapcsolni, lezárni! Picit állni hagyom!
  5. Tetszés szerint lehet szeletelni! Nem hatalmas adag – igaz, attól is függ, kinek, mekkora a befogadóképessége, persze, egy nagyobb létszámú családnak lehet duplázni az adagot (így minden hozzávalóból)!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x31

Ez is saját kútfőből származik! Imádom a zöldbabot, most van itt a szezonja - télen fagyasztottból is lehet ugyan készíteni -, s valami nem megszokottat szerettem volna készíteni, viszont valami nagyon finomat! Sikerült mindkét kívánságomat megvalósítani, mert rettenetesen finom lett! Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nem túl macerás! 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!