Nyárias kevert zöldbab csőben sütve
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
Hozzávalók az alaphoz
-
125g zöldbab34 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g víz0 kcal
Hozzávalók a masszához
-
50g füstölt virsli135 kcal
-
83g tejföl163 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
38g trappista sajt132 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
13g teavaj90 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
Összesen
697
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
Hozzávalók az alaphoz
-
500g zöldbab136 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g víz0 kcal
Hozzávalók a masszához
-
200g füstölt virsli538 kcal
-
330g tejföl653 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
50g teavaj359 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
2784
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
Hozzávalók az alaphoz
-
25.1g zöldbab7 kcal
-
12g sárgarépa4 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15.1g víz0 kcal
Hozzávalók a masszához
-
10g füstölt virsli27 kcal
-
16.6g tejföl33 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.5g trappista sajt27 kcal
-
5g füstölt sajt16 kcal
-
2.5g teavaj18 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
Összesen
140
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 28.7 g
Zsír
-
Összesen 57.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1759.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 543 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 399 mg
-
Nátrium 716 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 350.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 869 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 379 micro
-
α-karotin 1933 micro
-
β-karotin 4892 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 966 micro
Összesen
697
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 114.7 g
Zsír
-
Összesen 230.8 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 979 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7038.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 2170 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 1595 mg
-
Nátrium 2866 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.1 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1402.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3474 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 230 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 469 mg
-
Retinol - A vitamin: 1517 micro
-
α-karotin 7730 micro
-
β-karotin 19570 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3865 micro
Összesen
2784
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 388 micro
-
β-karotin 982 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók az alaphoz
-
50 dkg zöldbab
-
3 közepes db sárgarépa
-
ételízesítő ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
3 dl víz
Hozzávalók a masszához
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
15 dkg trappista sajt
-
10 dkg füstölt sajt
-
5 dkg teavaj
Elkészítés
Hozzávalók az alaphoz
- Ezzel kezdtem: a megtisztított, nem túl apró darabokra vágott zöldbabot, a szintén megtisztított sárgarépákat (nem aprítom ekkor még fel) kettévágjuk, megmossuk.
- Egy lábasba tesszük a zúzott fokhagymákkal, ételízesítővel, sóval, felengedjük hideg vízzel, s puhára főzzük.
- Majd leöntjük róla a vizet, s hagyjuk kihűlni.
- Míg hűl a bab és a répa, elkészítjük a masszát, amivel össze fogjuk keverni őket. Kivajazunk egy 20x31 cm-es jénai tepsit, a maradék vajat majd a felhasználjuk a babos elegyhez.
Hozzávalók a masszához
- Egy tálba - amibe majd belefér minden – beleöntjük a tejfölt, beleütjük a tojásokat, a sót, borsot beleszórjuk, a fokhagymát hozzányomjuk, s ezeket alaposan összekeverjük.
- Ezután jöhet bele a káposztareszelőn lereszelt virsli, a trappista sajt, a Karaván sajt fele (a sajtokat is a káposztareszelőn reszeltem most), s az egészet összekeverjük, félretesszük, amíg teljesen kihűl a bab és répa.
- Ha kihűltek, ekkor aprítjuk fel a répákat (én hosszában félbevágtam, majd karikára, nem túl vékonyra, de nem is vastagra – az a karika, tulajdonképpen félkör lesz). Így a babot, répát hozzáöntjük a masszához, a maradék vajat pici darabokban beletesszük, majd finoman összekeverjük az egészet, szép egyenletesre, beleöntjük a kivajazott jénaiba, elegyengetjük, hogy ez is egyenletes legyen, a káposztareszelőn lereszelt Karaván sajttal megszórom a tetejét (ez nem úgy olvad, mint a Trappista, hogy egyenletesen befedi mindenhol a tetejét, nem olyan folyós, terjedős fajta), s mehet be a sütőbe!
- Először 200 fokra állítom, majd 10 perc után leveszem 150 fokra, alsó – felső sütéssel, s készre sütöm, hogy olyan szép színű legyen a teteje! Nem kell neki hosszú idő! Ha kész, kiveszem a sütőből – nem szabad elfelejteni a sütőt kikapcsolni, lezárni! Picit állni hagyom!
- Tetszés szerint lehet szeletelni! Nem hatalmas adag – igaz, attól is függ, kinek, mekkora a befogadóképessége, persze, egy nagyobb létszámú családnak lehet duplázni az adagot (így minden hozzávalóból)!
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x31
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6545
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 10.
Ajánló
Ha másnap nem szeretnénk főzőcskézni, akkor is érdemes dupla adagot készíteni, mert melegítve (mikróban vagy lefedve sütőben, hogy ne piruljon a teteje tovább) is nagyon finom, már jól összeértek az ízek! Sőt, még harmadnap is finom, feltéve, ha marad belőle, mert nagyon tud fogyni! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Walaky
186 recept
Ez is saját kútfőből származik! Imádom a zöldbabot, most van itt a szezonja - télen fagyasztottból is lehet ugyan készíteni -, s valami nem megszokottat szerettem volna készíteni, viszont valami nagyon finomat! Sikerült mindkét kívánságomat megvalósítani, mert rettenetesen finom lett! Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nem túl macerás!