Nyárias kevert zöldbab csőben sütve
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók az alaphoz
-
50 dkg zöldbab
-
3 közepes db sárgarépa
-
ételízesítő ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
3 dl víz
Hozzávalók a masszához
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
15 dkg trappista sajt
-
10 dkg füstölt sajt
-
5 dkg teavaj
697
Kalória
28.7g
Fehérje
18.3g
Szénhidrátok
57.7g
Zsír
350.7g
Víz
244.7g
Koleszterin
4.6g
Rost
9.3g
Cukor
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
Hozzávalók az alaphoz
-
125g zöldbab34 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g víz0 kcal
Hozzávalók a masszához
-
50g füstölt virsli135 kcal
-
83g tejföl163 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
38g trappista sajt132 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
13g teavaj90 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
Összesen
697
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
Hozzávalók az alaphoz
-
500g zöldbab136 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g víz0 kcal
Hozzávalók a masszához
-
200g füstölt virsli538 kcal
-
330g tejföl653 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
50g teavaj359 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
2784
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
Hozzávalók az alaphoz
-
25.1g zöldbab7 kcal
-
12g sárgarépa4 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15.1g víz0 kcal
Hozzávalók a masszához
-
10g füstölt virsli27 kcal
-
16.6g tejföl33 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.5g trappista sajt27 kcal
-
5g füstölt sajt16 kcal
-
2.5g teavaj18 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
Összesen
140
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 28.7 g
Zsír
-
Összesen 57.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1759.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 543 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 399 mg
-
Nátrium 716 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 350.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 869 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 379 micro
-
α-karotin 1933 micro
-
β-karotin 4892 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 966 micro
Összesen
697
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 114.7 g
Zsír
-
Összesen 230.8 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 979 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7038.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 2170 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 1595 mg
-
Nátrium 2866 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.1 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 18 mg
Víz
-
Összesen 1402.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3474 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 230 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 469 mg
-
Retinol - A vitamin: 1517 micro
-
α-karotin 7730 micro
-
β-karotin 19570 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3865 micro
Összesen
2784
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 70.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 388 micro
-
β-karotin 982 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
140
kcal
Elkészítés
Hozzávalók az alaphoz
- Ezzel kezdtem: a megtisztított, nem túl apró darabokra vágott zöldbabot, a szintén megtisztított sárgarépákat (nem aprítom ekkor még fel) kettévágjuk, megmossuk.
- Egy lábasba tesszük a zúzott fokhagymákkal, ételízesítővel, sóval, felengedjük hideg vízzel, s puhára főzzük.
- Majd leöntjük róla a vizet, s hagyjuk kihűlni.
- Míg hűl a bab és a répa, elkészítjük a masszát, amivel össze fogjuk keverni őket. Kivajazunk egy 20x31 cm-es jénai tepsit, a maradék vajat majd a felhasználjuk a babos elegyhez.
Hozzávalók a masszához
- Egy tálba - amibe majd belefér minden – beleöntjük a tejfölt, beleütjük a tojásokat, a sót, borsot beleszórjuk, a fokhagymát hozzányomjuk, s ezeket alaposan összekeverjük.
- Ezután jöhet bele a káposztareszelőn lereszelt virsli, a trappista sajt, a Karaván sajt fele (a sajtokat is a káposztareszelőn reszeltem most), s az egészet összekeverjük, félretesszük, amíg teljesen kihűl a bab és répa.
- Ha kihűltek, ekkor aprítjuk fel a répákat (én hosszában félbevágtam, majd karikára, nem túl vékonyra, de nem is vastagra – az a karika, tulajdonképpen félkör lesz). Így a babot, répát hozzáöntjük a masszához, a maradék vajat pici darabokban beletesszük, majd finoman összekeverjük az egészet, szép egyenletesre, beleöntjük a kivajazott jénaiba, elegyengetjük, hogy ez is egyenletes legyen, a káposztareszelőn lereszelt Karaván sajttal megszórom a tetejét (ez nem úgy olvad, mint a Trappista, hogy egyenletesen befedi mindenhol a tetejét, nem olyan folyós, terjedős fajta), s mehet be a sütőbe!
- Először 200 fokra állítom, majd 10 perc után leveszem 150 fokra, alsó – felső sütéssel, s készre sütöm, hogy olyan szép színű legyen a teteje! Nem kell neki hosszú idő! Ha kész, kiveszem a sütőből – nem szabad elfelejteni a sütőt kikapcsolni, lezárni! Picit állni hagyom!
- Tetszés szerint lehet szeletelni! Nem hatalmas adag – igaz, attól is függ, kinek, mekkora a befogadóképessége, persze, egy nagyobb létszámú családnak lehet duplázni az adagot (így minden hozzávalóból)!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 30 perc
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x31
Ez is saját kútfőből származik! Imádom a zöldbabot, most van itt a szezonja - télen fagyasztottból is lehet ugyan készíteni -, s valami nem megszokottat szerettem volna készíteni, viszont valami nagyon finomat! Sikerült mindkét kívánságomat megvalósítani, mert rettenetesen finom lett! Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nem túl macerás!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!