r
Nosalty Logó

Nyári hótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Nyári hótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Tetejére

Összesen 548 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Tetejére

Összesen 5484 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Tetejére

Összesen 293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 548 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    371.2 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3057.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    1351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.4 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    380 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1401 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 5484 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Tetejére

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A vajat megolvasztjuk, és a darált keksszel, valamint az aromával elkeverjük. Egy kerek tortaformába nyomkodjuk, elegyengetjük, és a hűtőbe tesszük.

A krémhez

  1. A rizst megfuttatjuk a vajon. A vízzel és az 5 dl tejjel megfőzzük. Ha megfőtt, elkeverjük benne a vanília magokat, a barna cukrot és a kókuszreszeléket.
  2. A maradék tejben elkeverjük a zselatint, és addig melegítjük, míg fel nem oldódik. Ügyeljünk arra, hogy ne forrjon fel. Ha kicsit kihűlt, a rizses-kókuszos krémhez öntjük.
  3. A habtejszínből verjünk kemény habot, és azt is keverjük hozzá a krémünkhöz.
  4. Simítsuk el a megszilárdult tortalapon, és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.

Tetejére

  1. Másnap a habporból a leírtak alapján tejszínhabot verünk, és apró rózsákat nyomunk a tetejére, sűrűn. A nyári jelleghez pakolhatunk rá epret, málnát, ki mit szeret.
  • Tepsi mérete: 21
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3970
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy margarint gyártó cég nagy receptkönyvében találtam, kicsit átalakítottam. Nem kell félni a barna cukortól, attól még nem barnul be a torta. Karácsonykor csináltam először, akkor természetesen gyümölcs nélkül, hófehérre.:)

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...