Nyáresti kerti vacsora
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
125g fehérpecsenye208 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
150g padlizsán36 kcal
-
225g cukkini36 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g fehérpecsenye830 kcal
-
800g paradicsom144 kcal
-
600g padlizsán143 kcal
-
900g cukkini145 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
14.5g fehérpecsenye24 kcal
-
23.2g paradicsom4 kcal
-
17.4g padlizsán4 kcal
-
26g cukkini4 kcal
-
10.4g vöröshagyma4 kcal
-
7.4g napraforgó olaj65 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 33.5 g
Zsír
-
Összesen 75.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 827.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 447 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 692 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 1175 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 4844 micro
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 134.2 g
Zsír
-
Összesen 302 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 96 g
-
Koleszterin 340 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3310.1 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 446 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 472 mg
-
Foszfor 1787 mg
-
Nátrium 423 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.6 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 2768.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 427 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 114 mg
-
C vitamin: 315 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 581 micro
-
Kolin: 645 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 808 micro
-
β-karotin 4701 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 20584 micro
-
Lut-zea 19377 micro
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 95.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 596 micro
-
Lut-zea 561 micro
Hozzávalók
-
50 dkg fehérpecsenye
-
8 közepes db paradicsom
-
60 dkg padlizsán
-
90 dkg cukkini
-
4 közepes db vöröshagyma
-
3 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
Elkészítés
- A hússzeleteket egy megfelelő méretű tálban egymásra fektetjük úgy, hogy a tálba először kevés olajat öntünk, az első szeletre borsot darálunk és a borsozott felületet tesszük lefelé az olajba, majd a másik oldalára is borsot darálunk, arra fektetjük a következő szeletet, megint borsot darálunk, és így rétegezzük a hússzeleteket egymásra, míg el nem fogynak. Az utolsóra megint borsot darálunk, majd az egészet nyakonöntjük olajjal, hogy az összes hússzeletet ellepje. Folpackot teszünk rá és egy lapos valamit (nálam lapos jénai), arra nehezéket (van egy erre a célra rendszeresített kövem), hogy a hússzeleteket levegő nélkül ellepje az olaj.
- Egy napig szobahőmérsékleten érleljük.
- A padlizsánt és cukkinit karikára vágjuk, a hagymát cikkekre.
- Tepsibe kevés olajat öntünk, beletesszük a paradicsomokat, köré a karikázott zöldségeket és a cikkekre vágott hagymát.
- Sózzuk, borsot darálunk rá, oregánóval szórjuk, olajjal lelocsoljuk.
- Forró sütőben megsütjük.
- Közben a hússzeleteket serpenyőben megsütjük úgy, hogy egy keveset a pácolajból öntünk mindig a serpenyőbe a hússzelet alá.
- Tálaláskor a hússzeleteket megsózzuk, a zöldségekre citromlét facsarunk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 34090
- Feltöltés dátuma: 2009. július 15.
Ajánló
száraz, fűszeres fehérbor - marhahús, mégis Tokaji furmint a Patrícius borháztól, 2006-ból
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
A marhahús pácolására mindenkinek − aki rendszeresen készíti − saját receptje van. Én az olaj alatt, só- és levegőmentes pácolásra esküszöm, tudományosan képes vagyok indokolni. A tapasztalat eddig igazolta tudományos érveimet, hogy ti. a hús olaj alatt, só nélkül (ami a vizet kihúzná a húsból), tehát levegő (és víz) nélkül kiválóan ’érik’, azaz a fehérjemolekula enzimatikusan aprózódik, a hús porhanyósabbá, ízletesebbé és könnyebben emészthetővé válik. Sparhejt van a kertemben éppen, nincs grillsütő, ezért a serpenyő és a tepsi. A hús grillrácson sütve még istenibb, a szeletelt zöldségeket bátran süthetjük mellette. A paradicsomot és a hagymát azonban a faszén felett is lapon vagy még inkább tepsiben érdemes sütni, gyakran forgatgatva, hogy a finom levek ne vesszenek kárba.