r
Nosalty Logó

Nutellás linzertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szimran
Nutellás linzertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 1779 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 7114 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 517 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    121.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1779 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    485.1 g
  • Telített zsírsav
    219 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    152 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3759.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    701 mg
  • Foszfor
    1922 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    639 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1869 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1829 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 7114 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 517 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az átszitált lisztet összekeverjük a dió v. mogyoró felével, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, sütőport, fahéjat, tojássárgáját, vajat, és egynemű tésztává gyúrjuk. Lefóliázzuk, és 20 percre hűtőbe tesszük.
  2. Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és elegyengetjük a tészta háromnegyedét az alján. Megszórjuk a maradék dióval, és megkenjük a nutellával.
  3. A maradék tésztát kinyújtjuk, és rácsokat vagy tetszés szerinti formákat vágunk ki belőlük. Díszítjük a tetejét. Megkenjük egy felvert tojással, 180 fokon kb. 30 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 947
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nutellás linzertorta
Szimran 144 recept

Az eredetit lekvárral készítjük,  de mivel a leánykáim nagyon szeretik a nutellát, így most ezzel is kipróbáltam. Nagyon finomra sikeredett! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...