r
Nosalty Logó

Non plus ultra Kattika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kattika
Non plus ultra Kattika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A habhoz

Az összeállításhoz

Összesen 513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A habhoz

Az összeállításhoz

Összesen 4104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A habhoz

Az összeállításhoz

Összesen 415 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    221.4 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1303 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.3 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    222 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1939 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1900 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 4104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 415 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, beletesszük a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, összegyúrjuk.
  2. Vékonyra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. Közben elkészítjük a habot: a tojásfehérjéket a porcukorral és kevés citromlével kemény habbá verjük, fél óráig pihentetjük.
  4. Mindegyik korongra kevés habot kanalazunk (ne kenjük teljesen a széléig, mert lefolyhat róla!).
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, nagyon lassú tűznél világos sárgára sütjük, vagy ahogy mama mondta, épp hogy kiszárítjuk.
  6. Mikor készen vannak, kettesével összeragasztjuk őket baracklekvár segítségével.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7544
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kattika 126 recept

Ez a desszert is mamám kezét dicséri, nagyon szeretjük, hamar elfogy.:)

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...