r
Nosalty Logó

Nokedli zöldségekből, szamuráj változat

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
nemnagykunszt
Nokedli zöldségekből, szamuráj változat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 696 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3046 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 173 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2917.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    1734 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12186 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 696 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    1535 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket és a hagymákatkockázzuk össze, és dobjuk be egy kis fazékba. Öntsük fel annyi vízzel, hogy épp csak ellepje. Tegyük hozzá a húsleveskockát és a csipet sót.
  2. Főzzük 30 percen keresztül, majd szűrjük le, de a vizét ne öntsük ki.
  3. A leszűrt és megfőtt zöldségeket botmixerrel turmixoljuk össze alaposan, majd tegyük félre hűlni.
  4. Fogjunk egy nagy fazekat, és öntsük bele a zöldségek főzőlevét, majd pótóljuk annyi vízzel, hogy 3/4-ig legyen. Forraljuk fel, ésalaposan sózzuk meg.
  5. A kissé kihűlt zöldségpüréhez adjunk egy csipet sót, a tojást és a lisztet. Készítsünk belőle nokedliállagú tésztát. Ezt elkövethetjük robotgéppel, de fakanállal is. A hozzáadandó liszt mennyisége a zöldségek nagyságától függ. Lehet 5-6-7 ek is.
  6. Nokedliszaggatóval szaggassuk a forró, lobogó vízbe. Főzzük addig, míg nem jön fel a tetejére, szűrjük le, és hideg vízzel mossuk át.
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7577
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 30.

Ajánló

Mivel alig van benne liszt, viszont bőven van benne zöldség: egészséges. Bármihez megy, pl. hagyományos pörkölthöz, de ehhez is: http://nemnagykunszt.postr.hu/karacsonyi-orolet-avagy-en-vagyok-az-apad, vagy ehhez zsemlegombóc helyett: http://nemnagykunszt.postr.hu/alvadasz

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nemnagykunszt 44 recept

Kedd, a hétköznapi szamuráj: A hegyen felfelé menet egyre kevesebb az oxigén, de Kedd jól tudta ezt, hiszen nem először teszi meg az utat. „Már megint péntek van” - jutott eszébe, és a jó szamurájhagyományoknak megfelelően pénteken futni kell. Már jó ideje, hogy elkerült otthonról, és szamuráj harcos módjára éli az életét. Mostanra kicsit belefáradt, beleszürkült a folyton ismétlődő feladatok elvégzésébe. Minden áldott hét ugyanúgy telik. Ha hétfő, akkor szeppuku gyakorlatok (harakiri), kedden a nevével húzzák, és szekálják a szamurájtársai, szerdán a „Hogyan kössünk úgy copfot, hogy harc közben ne vágjuk le” órán ül. Csütörtökön szurikennel vadásznak legyekre, pénteken hegyen futnak. Egyszóval: megunta. Változtatni akar. Már édesapja Lee bácsi is megmondta, mikor elromlott a régi TV-jük: „Ha a hétköznapok beszürkülnek, akkor a hétvége sem lesz színes.” Nem mehet ez így tovább Kedd Lee, No, Kedd Lee! Segítsünk Kedd-nek, hogy ismét színes és változatos legyen az élete… Szóval, ez most egy felfrissített nokedli, vagy ha jobban tetszik galuska recept, mert azt gondolom, hogy a fasírt után ez a másik olyan étel, ami méltatlanul kullog a recept hierarchia végén. Pucolj meg az összes zöldséget. Jó szamuráj módjára szabdald szét őket, mintha csak egy a szellemvilágból előlépett ősi ellenséggel küzdenél… azért nézz körül mielőtt csinálod, nehogy megsérüljön vki. Mittomén, épp bejön a gázóra leolvasó, aki teljesen megtestesíti a modernkori ősellenséget. A felszabdalt-felkockázott zöldségeket szórd egy fazékba, öntsd fel vízzel, hogyépp csak ellepje, és tegyél bele 1evőkanál ételízesítőt, vagy 1 húsleveskockát, és ízlés szerint, 1 marék petrezselymet, és snidlinget is. Főzd 30 percen keresztül, majd nézd meg, hogy megpuhult e, mint a nyereg alatt a szusihusi. Ha kész, akkor egy másik fazekra tegyél egy szűrőt, és szűrd le a zöldséget, és csepegtesd is le. A levet ne öntsd ki. Ha megvan és kihűlt, akkor kapj elő egy tálat, borítsd bele a zöldeket, és botmixerrel aprítsd fel őket, mintha csak 1000 szamuráj kardja csapna le egyszerre. Te is látod a hadsereget, ahogy kaszabol?… Jóvan, vegyél be valamit. Mondjuk egy szakét, és ha feleszméltél, akkor üss rá 1 db tojást és tegyél hozzá 5-6 ek lisztet. Készíts belőle nokedli tészta jellegű tésztát, hiszen nokedli jellegű készítményt készítünk. Nyúljon, ragadjon, mint az ősi szamuráj ellenségodargasztó ragasztószerű anyag. A fazékban felfogott főzőléhez önts annyi vizet, hogy ¾-ig legyen, és alaposan sózd meg. Forrald fel, majd az elkészült reform tésztát szaggasd bele nokedliszaggatóval. Ha nincs, akkor vegyél elő egy evőkanalat és azzal végezz szaggató mozdulatokat (kezdők kedvéért: kotorni kell, mint oviban a finomfőzeléket a tányér szélére). A tésztát kb.1-2 cm-es darabokban a forró vízbe kell juttatni. Ha kész, akkor feljön a víz tetejére, Mint ahogy az a vízben egy jó szamuráj ellenségtől szokás…

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...