r
Nosalty Logó

Néró Pancsika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Néró Pancsika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 6837 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    306.3 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2436.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1266 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    954 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    960 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2384 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1216 micro
Összesen 6837 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 425 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha vajat habosra keverjük az átszitált porcukorral.
  2. Egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd az átszitált liszttel is simára keverjük. Végül hozzáadjuk a vanília őrleményt és a reszelt citromhéjat.
  3. Nyomózsákba tesszük (fontos, hogy ne hideg helyiségben dolgozzunk, mert akkor megdermed a tészta), és sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól pár centiméter távolságra egyenlő méretű tésztakupacokat nyomunk.
  4. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt világos színűre sütjük. Kihűlés után sárgabaracklekvárral összetapasztjuk a félgömböket, és olvasztott csokival díszítjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1035
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 22.

Ajánló

Ezt az alaptésztát sokféleképpen lehet még variálni, pl. kakaóporral, őrölt dióval, mogyoróval. Töltelékként is többféle megoldás lehetséges: mogyorókrém, vaníliás vajas/csokis krém. Ha pedig igazán különlegeset szeretnénk, akkor a tésztába tehetünk kandírozott citrom-,vagy narancshéjat, és tölthetjük vajas citrom- vagy narancskrémmel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néró Pancsika konyhájából
Pancsika 101 recept

Nagyon gyors, eltartható teasüteményként szintén nagy kedvencünk. Nagyobb mennyiség elkészítése esetén le is lehet fagyasztani a tésztát. A tojásfehérjét pedig kókuszcsókhoz vagy macaronhoz tudom felhasználni. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...