Német burgonyaleves Glaser konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
175g burgonya101 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
5g repceolaj44 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
50g virsli135 kcal
Összesen
329
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
700g burgonya404 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
20g repceolaj177 kcal
-
1000g zöldség alaplé70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
200g virsli538 kcal
Összesen
1312
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
31g burgonya18 kcal
-
10.6g sárgarépa4 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
0.9g repceolaj8 kcal
-
44.3g zöldség alaplé3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
8.9g virsli24 kcal
Összesen
58
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1680.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 1254 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 200.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 492 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4502 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 233 micro
Összesen
329
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 39.4 g
Zsír
-
Összesen 68.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6722.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 695 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 743 mg
-
Nátrium 5018 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 802.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1967 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 152 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 18006 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 931 micro
Összesen
1312
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 329 micro
-
β-karotin 798 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
58
kcal
Hozzávalók
-
700 g burgonya
-
3 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek repceolaj
-
1 l zöldség alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek petrezselyem
-
200 g virsli
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A hagymát apróra, a burgonyát és sárgarépát kockákra vágjuk.
- A hagymát és a sárgarépát az olajon megpirítjuk, felöntjük a levessel, hozzáadjuk a burgonyát, és kb. 25-30 perc alatt puhára főzzük.
- A virslit megfőzzük, majd karikákra vágjuk.
- Botmixerrel egy kicsit pürésítjük, de nem egészen, még maradjanak sárgarépa és burgonya kockák a levesben. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, kevés levessel hígítjuk. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
- A levest a virsli karikákkal tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5205
- Feltöltés dátuma: 2015. október 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom lélekmelegítő leves hideg, borús napokra.