r
Nosalty Logó

Német burgonyaleves Glaser konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Német burgonyaleves Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1312 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1680.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4502 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 329 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6722.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    5018 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    802.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1967 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18006 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    931 micro
Összesen 1312 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    329 micro
  • β-karotin
    798 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A hagymát apróra, a burgonyát és sárgarépát kockákra vágjuk.
  2. A hagymát és a sárgarépát az olajon megpirítjuk, felöntjük a levessel, hozzáadjuk a burgonyát, és kb. 25-30 perc alatt puhára főzzük.
  3. A virslit megfőzzük, majd karikákra vágjuk.
  4. Botmixerrel egy kicsit pürésítjük, de nem egészen, még maradjanak sárgarépa és burgonya kockák a levesben. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, kevés levessel hígítjuk. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
  5. A levest a virsli karikákkal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5205
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom lélekmelegítő leves hideg, borús napokra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...