r
Nosalty Logó

Nektarinbefőtt különböző ízesítéssel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boszi
Nektarinbefőtt különböző ízesítéssel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1866 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    312 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 186 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    828 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.4 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    2791.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4778 micro
  • β-crypt
    3122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4141 micro
Összesen 1866 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az üvegeket és a tetőket elmossuk, fertőtlenítjük.
  2. A nektarint alaposan megmossuk, magját kivesszük, meghámozzuk, és a nektarin nagyságától függően félbe vagy negyedekbe vágjuk.
  3. A darabolt nektarint magházzal lefele az üvegbe tesszük, jól megtömjük, rászórjuk a cukrot és a választott fűszert. Cukrot a hagyományos méretű üvegbe 2 evőkanállal, a nagyobba 3 evőkanállal és az ún. szószos üvegekbe 1-2 evőkanállal tegyünk, ízlés szerint. Persze lehet csak cukros is, fűszer nélkül.
  4. Az üvegeket felöntjük vízzel, és rátesszük a tetőt, jól rácsavarjuk.
  5. Egy fazekat előkészítünk a dunsztolásra, beletesszük az üvegeket, felöntjük vízzel. A víz az üvegek 3/4-ig érjen. Lassú tűzön elkezdjük melegíteni, majd ha gyöngyözik a víz az üvegekben is, fedőt teszünk rá. Innen számolva 30 percig lassan főzzük.
  6. Ha letelt az idő, lezárjuk a tüzet, és a fazékban hagyjuk kihűlni.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2272
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 29.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a nektarint és a különleges ízeket, fűszerezést.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vettem nektarint, és gondoltam, kísérletezgetek egy kicsit az ízekkel. Így a már ismert-használt fűszereken kívül a muffinhoz való és a puncshoz való fűszerkeveréket is "bevetettem". A receptben úgy írtam, hogy a nektarin héját meghámozzuk. Az az igazság, hogy én nem mindet hámoztam meg.  Tudom az a szokás, hogy hámozunk, de hallottam már, hogy nem muszáj. Így nekem tetszett ez a módszer, mert kevesebb munka van vele. Aztán majd a kóstolásnál kiderül. Ha nem válik be, jövőre hámozok rendületlenül. Tettem el 2 üveg nektarint rumos-fűszeres sziruppal is, ugyanis a szilvának kicsit több szirupot sikerült készítenem, és nem akartam, hogy pocsékba menjen. Ugyanúgy tettem üvegbe, mint ezeket, csak víz helyett a sziruppal öntöttem fel. Ezek nem szerepelnek a képen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...