Nektarinbefőtt különböző ízesítéssel
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
350g nektarin140 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
3500g nektarin1401 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
96.6g nektarin39 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 279.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 478 micro
-
β-crypt 312 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 414 micro
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 33.8 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1331.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 287 mg
-
Foszfor 828 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 456.4 g
-
Cukor 371 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 2791.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 542 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 175 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4778 micro
-
β-crypt 3122 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4141 micro
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 36.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 86 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Hozzávalók
-
12 ek cukor
-
3 db szegfűszeg
-
1 kávéskanál puncs fűszerkeverék
Elkészítés
- Az üvegeket és a tetőket elmossuk, fertőtlenítjük.
- A nektarint alaposan megmossuk, magját kivesszük, meghámozzuk, és a nektarin nagyságától függően félbe vagy negyedekbe vágjuk.
- A darabolt nektarint magházzal lefele az üvegbe tesszük, jól megtömjük, rászórjuk a cukrot és a választott fűszert. Cukrot a hagyományos méretű üvegbe 2 evőkanállal, a nagyobba 3 evőkanállal és az ún. szószos üvegekbe 1-2 evőkanállal tegyünk, ízlés szerint. Persze lehet csak cukros is, fűszer nélkül.
- Az üvegeket felöntjük vízzel, és rátesszük a tetőt, jól rácsavarjuk.
- Egy fazekat előkészítünk a dunsztolásra, beletesszük az üvegeket, felöntjük vízzel. A víz az üvegek 3/4-ig érjen. Lassú tűzön elkezdjük melegíteni, majd ha gyöngyözik a víz az üvegekben is, fedőt teszünk rá. Innen számolva 30 percig lassan főzzük.
- Ha letelt az idő, lezárjuk a tüzet, és a fazékban hagyjuk kihűlni.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2272
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 29.
Ajánló
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a nektarint és a különleges ízeket, fűszerezést.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Vettem nektarint, és gondoltam, kísérletezgetek egy kicsit az ízekkel. Így a már ismert-használt fűszereken kívül a muffinhoz való és a puncshoz való fűszerkeveréket is "bevetettem". A receptben úgy írtam, hogy a nektarin héját meghámozzuk. Az az igazság, hogy én nem mindet hámoztam meg. Tudom az a szokás, hogy hámozunk, de hallottam már, hogy nem muszáj. Így nekem tetszett ez a módszer, mert kevesebb munka van vele. Aztán majd a kóstolásnál kiderül. Ha nem válik be, jövőre hámozok rendületlenül. Tettem el 2 üveg nektarint rumos-fűszeres sziruppal is, ugyanis a szilvának kicsit több szirupot sikerült készítenem, és nem akartam, hogy pocsékba menjen. Ugyanúgy tettem üvegbe, mint ezeket, csak víz helyett a sziruppal öntöttem fel. Ezek nem szerepelnek a képen.