r
Nosalty Logó

Négymagvas kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zoli
Négymagvas kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 444 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 444 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4842.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    3186 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 2662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejbe beletesszük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
  2. A kenyérsütőgépbe beletesszük a lisztet, a szezámmag kivételével a magokat, és a sót.
  3. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a langyos vizet.
  4. Kiválasztjuk a gép dagasztó-kelesztő programját, és elindítjuk.
  5. A megkelt tésztát a kenyérsütőgép tartályából átöntjük a kenyérformába, rászórjuk a tetejére a szezámmagot, és a tűzhely sütőjébe rakjuk.
  6. Közepes lángon aranybarnára sütjük.
  7. A kész kenyeret kifordítjuk egy deszkára, konyharuhával letakarva hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5559
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 26.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a finom kenyeret. Az összetétel variációja a végtelenhez közelít. Vigyázat, az evést nehéz abbahagyni!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta megvan a kenyérsütőgépünk, de sohasem sikerült egymás után azonos minőségű kenyeret sütni vele. Lehet, hogy a készen kapott kenyérliszt keverékek eltérő minősége, vagy a gép állótartályos kivitele volt az oka. A gépet ezért száműztük a konyhából. Karácsonykor nálunk volt az egész család apraja-nagyja. Az ünnepek előtti bevásárlás során elszámoltuk a kenyér mennyiségét. Magyarán elfogyott. Nem volt mást tenni, mint bocsánatot kérni a kenyérsütőgéptől. Ismerősöktől már korábban hallottuk, hogy csak dagasztásra használják a gépet, és a kenyeret a tűzhely sütőjében, kenyérformában sütik meg. Szerencsére formánk nekünk is volt, mert a gép vétele előtt is sütöttünk kenyeret. Így akadálya nem volt a saját kenyerünk elkészítésének. Nagyon jól sikerült. Azóta már többször is sütöttünk különféle magok felhasználásával. Nagy előnye a házi kenyérnek, hogy semmiféle adalékanyagot, vagy állományjavítót nem tartalmaz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...