Natúr lecsó tartósító nélkül télire
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Csak Természetesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
5000g paprika820 kcal
-
2000g paradicsom360 kcal
Összesen
1180
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 467 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 956.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 595 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 480 micro
-
β-karotin 2918 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 8577 micro
-
Lut-zea 2740 micro
Összesen
197
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.9 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2802.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 610 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 630 mg
-
Foszfor 1300 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 268 g
-
Cukor 151 mg
-
Élelmi rost 94 mg
VÍZ
-
Összesen 5739.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1578 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 3570 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 461 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 710 micro
-
Kolin: 360 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2881 micro
-
β-karotin 17508 micro
-
β-crypt 287 micro
-
Likopin 51460 micro
-
Lut-zea 16441 micro
Összesen
1180
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 40 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 735 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
17
kcal
Hozzávalók
-
5 kg paprika
-
2 kg paradicsom
Elkészítés
- A paprikát alaposan megmossuk, majd kicsumázva karikára vágjuk.
- A paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk.
- Egy fazékba tesszük és csak addig főzzük, amíg levet ereszt.
- Üvegekbe merjük, nem fontos hogy meleg legyen, majd fémkupakokkal légmentesen lezárjuk.
- Befőzőautomatába rakjuk az üvegeket, és 95 C fokon 30 percig dunsztoljuk.
- Utána egyből mehet a polcra a natúr lecsónk.
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 63683
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 19.
Ajánló
Szoktam hagyományos lecsót is készíteni hagymával, sóval, fűszerekkel, de ezt is csak épp, hogy összefőzöm és mehet az üvegekbe, majd ugyanazon a hőfokon és időn a befőzőautomatába. Télen felbontva, ki mivel szereti (kolbász, tarhonya, rizs, tojás stb.) készülhet a gyors egytálételünk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Csak Természetesen
23 recept
A natúr lecsó az egyik kedvenc ételalapom, ételízesítőm, nem mellékesen ezzel a módszerrel nagyobb mennyiséget készíthetek el, időt megtakarítva.