r
Nosalty Logó

Narancsszirupos-narancsos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsszirupos-narancsos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A mázhoz

A sütőformák előkészítéséhez

Összesen 1626 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A mázhoz

A sütőformák előkészítéséhez

Összesen 6508 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A mázhoz

A sütőformák előkészítéséhez

Összesen 334 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.6 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 1626 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    250.1 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3542.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    1255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1010.5 g
  • Cukor
    673 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2195 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    485 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1229 micro
Összesen 6508 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

A mázhoz

A sütőformák előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához habosra keverjük a vajat a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokatés végül a lereszelt narancshéjat.
  2. Közben összeszitáljuk a lisztet a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
  3. Egy harmadik tálban pedig összekeverjük az írót (ha ez nincs, jó a kefir és a tej 3/4-1/4 arányú keveréke, lényeg, hogy egy folyékony, savanykás elegyet kapjunk), a narancslét és a vanília aromát.
  4. A vajas, tojásos keverékbe lassan, felváltva keverjük bele a lisztes keveréket, és a folyékony hozzávalókat.
  5. 2 kivajazott, kilisztezett püspökkenyér-formában eloszlatjuk a masszát, és előmelegített sütőben megsütjük.
  6. A sziruphoz összeforraljuk a narancslét és a kristálycukrot, míg a cukor teljesen el nem olvad.
  7. Amikor a süti megsült, megszurkáljuk egy fogpiszkálóvalés meglocsoljuk a sziruppal, hogy jól beszívja.
  8. A mázhoz kikeverjük a citromlét a porcukorral, amíg fehéredni nem kezd, majd a teljesen kihűlt süti tetejére csorgatjuk. Hagyjuk megdermedni. (kb. 15 perc)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 7304
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha szombat, akkor sütisütés... Most sem volt másképp, ezért épp az internetet böngésztem új receptek után, mikor ráakadtam erre a narancsos sütire. Az eredetihez képest kicsit változtatva, készítettem el a család nagy örömére, akik hamar körbeülték, és már el is fogyott a fele. :)

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

A mázhoz

A sütőformák előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...