r
Nosalty Logó

Narancsos sütemény karácsonyra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Narancsos sütemény karácsonyra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Kenéshez

Szóráshoz

Összesen 263 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Kenéshez

Szóráshoz

Összesen 3150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Kenéshez

Szóráshoz

Összesen 308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 263 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    176.4 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2507.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.3 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    243 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 3150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

Szóráshoz

Elkészítés

Tészta

  1. A narancs és a citrom héját gondos mosás után lereszeljük. Levüket kicsavarjuk, robotgép keverőtáljába tesszük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a szobahőmérsékletű vajat, a fűszereket és a tojássárgáját, és összekeverjük. Végül a lisztet is hozzágyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük egy órára.
  3. A pihentetett tésztát lisztezett munkafelületen kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra, és formákat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket.

Kenéshez

  1. A narancslekvárt sűrű szitán átpasszírozzuk. Egy evőkanálnyi mennyiséget elkeverünk ugyanannyi narancslikőrrel, és ezzel kenjük meg a tészták tetejét.
  2. 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 12-13 perc alatt világosra sütjük.

Szóráshoz

  1. A süteményt tálra szedjük, és még langyosan finoman narancsvirágos porcukorral szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33 x 2
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2170
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos sütemény karácsonyra
Évi néni 1830 recept

Próbálgatom, hogy mivel tudnám megédesíteni családom életét természetes bájamon kívül. Valamint, hogy kipróbáljam azt a finom narancslekvárt, amit nemrégiben készítettem.

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

Szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...