Narancsos mascarponetorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
6g víz0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
31g mascarpone126 kcal
-
18 kcal
-
3g cointreau7 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
11g narancslé5 kcal
Összesen
293
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
48g víz0 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
60g narancslekvár148 kcal
-
24g cointreau55 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
90g narancslé42 kcal
Összesen
2345
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
33.4g tojás42 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
-
4.9g víz0 kcal
-
12.1g finomliszt44 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
25.3g mascarpone102 kcal
-
6.1g narancslekvár15 kcal
-
2.4g cointreau6 kcal
-
0.6g narancshéj1 kcal
-
9.1g narancslé4 kcal
Összesen
238
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
293
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 67.3 g
Zsír
-
Összesen 131.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1620.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 725 mg
-
Nátrium 455 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204.8 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 402.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 476 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 873 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 182 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1621 micro
Összesen
2345
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 ek víz
-
8 evőkanál finomliszt
-
1 csipet só
A krémhez
-
25 dkg mascarpone
-
3 ek narancslekvár
-
3 ek cointreau
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 narancsból nyert narancslé
Elkészítés
A piskótához
- Szétválasztjuk a hat darab tojást, majd a sárgáját a cukorral habos állagúra keverjük.
- Folyamatos keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a vizet, és legalább 10-15 percig, fehéredésig keverjük.
- A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd ehhez 2-3 adagban hozzákeverjük a sárgáját. Óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk, hogy ne törjük össze a habot.
- A lisztet beleszitáljuk a tojásokba, majd ezt is óvatosan kikeverjük.
- A tortaformába öntjük a tésztát, és 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük, a végén tűpróbával ellenőrizzük!
A krémhez
- Minden hozzávalót beleteszünk a mascarpone-be, és alaposan elkeverjük.
- A kihűlt piskótára halmozzuk a krémet, és reszelt narancshéjjal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x34
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 556
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 51
- Össznézettség: 81062
- Feltöltés dátuma: 2014. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Dávid
350 recept
A habkönnyű piskóta és a narancsos mascarponekrém találkozása egy mennyei tortában! És hogyan lehet szép magas piskótánk? Ebből a cikkből megtudhatjátok!