r
Nosalty Logó

Narancsos madártej

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos madártej
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2056 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3541.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1876 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    1035 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.5 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    284 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1192 micro
Összesen 2056 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük 2 ek cukorral.
  3. Egy nagy edényben felteszünk a tűzre 1 l tejet, és mikor forró, a tojásfehérjéből kanállal galuskákat szaggatunk bele. Mindkét oldalát egy-két percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.
  4. A tojássárgákat elkeverjük a maradék cukorral, vaníliás cukorral, narancshéjjal, és liszttel. A maradék tejjel, és a narancslével összekeverjük.
  5. A forró tejből öntünk a tojásos masszához, elkeverjük, és az egészet beleöntjük a tejbe. Sűrűre főzzük.
  6. A habgaluskákkal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 8728
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy multiban olyan narancsot sikerült venni, ami már félig kiszáradt, megenni lehetetlen volt. Ezért kifacsartam a maradék levét. A madártejet már régóta akartam készíteni, mert régen csináltam. Aztán összepárosítottam őket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...