r
Nosalty Logó

Narancsos linzerfigurák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csupasüti
Narancsos linzerfigurák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3936 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 475 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    232.1 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1317 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.4 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1714 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 3936 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 475 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyünk elő egy keverőtálat, ebbe tesszük a lisztet, porcukrot, sót, keményítőt, őrölt mandulát. Az egészet összekeverjük, majd hozzáadjuk továbbá a vajat, a narancs reszelt héját, fél narancs facsart levét és a kandírozott narancsdarabkákat.
  2. Összegyúrjuk, és megy pihenni a hideg teraszra kb. fél órát.
  3. Pihentetés után kb. fél centi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk a sütiformával.
  4. Előmelegített sütőben 160 C-fokon sütjük (ez az én gázsütőmön 3-as fokozat) kb.10-12 percig, vagy amíg aranybarna lesz. Kb. 45-50 db jön ki egy adagból.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1294
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 14.

Ajánló

Mikor elkészült, azért kóstoljuk meg egy finom forró kávéval vagy csokoládéval. A "maradékot" dobozkába rakjuk, és eltesszük az ünnepekre. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos linzerfigurák
Csupasüti 59 recept

Ezt a kitűnő linzert már hetekkel karácsony előtt el lehet készíteni. Nem tartalmaz tojást, így egy sütis dobozkába pakolva (és a gyerekek szeme elől kellőképpen eltüntetve) szépen bevárja a többi sütikét a rejtekhelyen.  Több fázisfotót találtok a blogomon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...