r
Nosalty Logó

Narancsos kukoricakeksz forró csokival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos kukoricakeksz forró csokival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A kukoricakekszhez

A forró csokihoz

Összesen 661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A kukoricakekszhez

A forró csokihoz

Összesen 6608 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A kukoricakekszhez

A forró csokihoz

Összesen 327 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    442.3 g
  • Telített zsírsav
    266 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4569.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1423 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    614 mg
  • Foszfor
    1761 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    598.1 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3278 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3214 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    746 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 6608 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

A kukoricakekszhez

A forró csokihoz

Elkészítés

A kukoricakekszhez

  1. A vajat elmorzsoljuk a cukorral, lisztekkel, majd hozzádolgozzuk a narancshéjat és a tojásokat. Folpackba burkolva 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, a sütőt melegítsük elő 190 fokra.
  3. A tésztát diónyi gombócokra formáljuk és a tepsire helyezzük őket. Kb. 20 perc alatt aranybarnára sülnek.
  4. Forró csoki készítése:
  5. A csokoládét megolvasztjuk, felöntjük tejszínnel, majd egy kis tejjel, hogy mégse legyen olyan sűrű.
  6. Tehetünk bele narancshéjat, fahéjat, illetve nyakon önthetjük pár korty rummal.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 277
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15814
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ajándékba vagy csak úgy délutánra tea, forró csoki mellé. :)

Hozzávalók

A kukoricakekszhez

A forró csokihoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...