r
Nosalty Logó

Narancsos-gyömbéres-kakaós muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
rkitta
Narancsos-gyömbéres-kakaós muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1967 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    929.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.8 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    204 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 1967 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kis tálba lereszeljük a narancs héját és a gyömbért. Kifacsarjuk a narancsok levét egy pohárba.
  2. A tojást a vaníliás cukorral habosra keverjük (robotgép segítségével).
  3. A lisztet, a sütőport, a kakaót és a fahéjat egy tálba szitáljuk. A szobahőmérsékletű margarinnal ezt a keveréket elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük a porcukrot is.
  4. A lisztes keverékhez hozzáöntjük a tojást és a narancslevet, robotgéppel simára dolgozzuk. Végül kanállal beleforgatjuk a lereszelt narancshéjat és gyömbért, ezt jól eloszlatjuk a tésztában.
  5. Muffinsütőbe adagoljuk. Nekem 24 db-os "minimuffin"-sütőm van, ezt ez az adag pont megtölti. A muffinpapírokat elég háromnegyedig tölteni a tésztával, mivel szépen felemelkednek sütés közben.
  6. 180 fokon, alsó-felső sütésen kb. 15 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Fontos, hogy NE légkeveréssel süssük, mivel ettől a muffinok eldeformálódnak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3251
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 03.

Receptkategóriák

Narancsos-gyömbéres-kakaós muffin
rkitta 4 recept

A párom napok óta nyaggatott, hogy süssek valami süteményt. Narancsos-gyömbéres muffin jutott eszembe, melyet anyukám egészített ki a kakaó ötletével. Előszedtem egy már bevált csokis muffin receptet, melyet újragondolva alkottam meg ezt a sütit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...