r
Nosalty Logó

Narancsos-grillázsos fudge

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Alkonyat
Narancsos-grillázsos fudge
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 582 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2331 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 582 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    136.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1805.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.5 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2331 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 490 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot egy kis lábasban megolvasztjuk, megkaramellizáljuk a vanília aromával.
  2. Mikor teljesen felolvadt a cukor, hozzáadjuk az aprított mogyorót, és elkeverjük.
  3. Sütőpapírra öntjük, majd egy másik papírral befedjük. Nyújtófával kicsit lapítunk rajta, hogy könnyebb legyen, majd összezúzzuk, mikor kihűl.
  4. A fehér csokit gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk.
  5. A tejszínt felforraljuk, és habverővel a csokoládéhoz keverjük, hozzáadjuk a narancshéjat is, és alaposan elkeverjük. (A tejszín mennyisége függ, hogy milyen fehér csokit használunk, lehet hogy 1-2 kanál tejszínnel több kell. Akkor jó, ha krémes, de nem folyós.)
  6. A masszát hideg felületre borítjuk, elkenjük, majd összekaparjuk, 2-3-szor megismételjük.
  7. A karamellizált cukros diót apró darabokra zúzzuk, hozzáöntjük a csokis masszához, és összedolgozzuk.
  8. Szilikon formába vagy folpackkal bélelt formába öntjük. (Lehet muffin sütő forma, csésze, stb.)
  9. Néhány órára hűtőbe rakjuk.
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4017
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 21.

Receptkategóriák

Narancsos-grillázsos fudge
Alkonyat 83 recept

Egy újságban láttam meg ezt a receptet, és egyből megfogott. Ez az Amerikában igen kedvelt desszert elvarázsolt bennünket is.Egyszerű, gyorsan elkészíthető, különleges finomság. Aki nem szereti a fehér csokit, az készítheti tejcsokiból is. Étcsokival is készíthető, de akkor 1 dl tejszín kell hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...