r
Nosalty Logó

Narancsos csokoládélikőr

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Giovanna
Narancsos csokoládélikőr
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A narancssziruphoz

A kakaókrémhez

A csokoládékrémhez

Összesen 664 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A narancssziruphoz

A kakaókrémhez

A csokoládékrémhez

Összesen 3982 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A narancssziruphoz

A kakaókrémhez

A csokoládékrémhez

Összesen 269 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 664 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    192.6 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2285.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    930 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.5 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    698.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    298 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 3982 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A narancssziruphoz

A kakaókrémhez

A csokoládékrémhez

Elkészítés

A narancssziruphoz

  1. Gőz felett összekeverjük a cukrokat a narancslével (vagy 2 narancs levével), és kb. egy óra alatt sűrű sziruppá főzzük.

A kakaókrémhez

  1. Ezt követően a kakaókrém, a tej és a kakaó összeforralása már csak 15 perc (sűrű kevergetés közben).

A csokoládékrémhez

  1. A csokoládékrémhez a tejszínt feltesszük melegedni a cukrokkal, kevergetjük, ha már meleg, beletördeljük a csokoládét. Ha felolvadt a csokoládénk, kész a krém, félrehúzzuk a tűzről.
  2. A likőr elkészítéséhez a kétféle krémet összekeverjük a narancssziruppal, és ha kihűlt, bekeverjük a rumot. Üvegekbe töltjük, 2-3 hétig naponta többször felrázzuk az üvegeket, ez idő alatt az ízek is összeérnek.
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8885
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 04.

Ajánló

Karácsonyra, gasztroajándéknak, húsvétra, születésnapra, csajos bulira... vagy csak úgy!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos csokoládélikőr
Giovanna 46 recept

A narancsszirup elkészítéséhez bionarancsot is lehet használni. A kakaókrémhez legjobb a holland kakaópor! A csokoládékrémhez sima étcsokit használtam, de minél magasabb a kakaótartalma, annál finomabb lesz a likőr!

Hozzávalók

A narancssziruphoz

A kakaókrémhez

A csokoládékrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...