r
Nosalty Logó

Narancslekváros karácsonyfa leveles tésztából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Narancslekváros karácsonyfa leveles tésztából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

306
Kalória
4.9g
Fehérje
33.1g
Szénhidrátok
17.9g
Zsír
9.4g
Víz
36.3g
Koleszterin
1.6g
Rost
13.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1831 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 306 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    107.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1125.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.4 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 1831 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 351 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kiterítjük, és középen félbevágjuk. Az egyik felére ráterítünk egy konyhai papírtörlőlapot, és ráfordítjuk a másik felét, így ugyanolyan lesz a karácsonyfa alja és teteje.
  2. Alul nagyjából 1,5 cm magasságban mind a két oldalon levágunk egy 6-7 cm-es csíkot, úgy, hogy középen maradjon egy kis tészta - ez lesz a fa törzse. Utána a leveles tészta felső oldalának közepétől a tészta két alsó csücskéig haladva levágunk két nagy háromszöget, így alkotva meg a karácsonyfaformát (a háromszögeket rakjuk félre, és készítsük el croissantnak).
  3. A papírtörlő felhajtogatásával vágjuk ki a másik karácsonyfa formát (a videó sokat segít, hogy átlássuk, tényleg nem bonyolult), majd hajtsuk vissza a tészta egyik felét.
  4. Az egyik karácsonyfát megkenjük narancslekvárral, és darált dióval, valamint aszalt áfonyával díszítjük. A másikat krémsajttal kenjük meg, és csokoládét reszelünk rá.
  5. Óvatosan összefordítjuk a két, karácsonyfa alakú, megkent tésztát. A fa két oldalát 1-1 cm széles sávokban bevágjuk, vigyázva, hogy középen ne érjenek össze. Ha ezzel végeztünk, óvatosan csavarjunk kettőt a karácsonyfa "ágain" (= a csíkokon). Az utolsó pár csíknál elég egyet csavarni, a kettő itt már problémás.
  6. A tetejét megkenjük tojássárgával, majd hűtőbe tesszük a tésztát, amíg előmelegítjük a sütőt (így megköt a vaj). Végül 220°C-on, 8-10 perc alatt készre sütjük.
  7. Tálaláskor alaposan megszórjuk porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Elsőre talán bonyolultnak tűnhet, de valójában igazán egyszerűen karácsonyfává varázsolhatjuk az unalmas leveles tésztát. Arról nem is szólva, milyen finom lesz!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!