r
Nosalty Logó

Narancslekváros karácsonyfa leveles tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Narancslekváros karácsonyfa leveles tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1831 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 306 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    107.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1125.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.4 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 1831 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 351 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kiterítjük, és középen félbevágjuk. Az egyik felére ráterítünk egy konyhai papírtörlőlapot, és ráfordítjuk a másik felét, így ugyanolyan lesz a karácsonyfa alja és teteje.
  2. Alul nagyjából 1,5 cm magasságban mind a két oldalon levágunk egy 6-7 cm-es csíkot, úgy, hogy középen maradjon egy kis tészta - ez lesz a fa törzse. Utána a leveles tészta felső oldalának közepétől a tészta két alsó csücskéig haladva levágunk két nagy háromszöget, így alkotva meg a karácsonyfaformát (a háromszögeket rakjuk félre, és készítsük el croissantnak).
  3. A papírtörlő felhajtogatásával vágjuk ki a másik karácsonyfa formát (a videó sokat segít, hogy átlássuk, tényleg nem bonyolult), majd hajtsuk vissza a tészta egyik felét.
  4. Az egyik karácsonyfát megkenjük narancslekvárral, és darált dióval, valamint aszalt áfonyával díszítjük. A másikat krémsajttal kenjük meg, és csokoládét reszelünk rá.
  5. Óvatosan összefordítjuk a két, karácsonyfa alakú, megkent tésztát. A fa két oldalát 1-1 cm széles sávokban bevágjuk, vigyázva, hogy középen ne érjenek össze. Ha ezzel végeztünk, óvatosan csavarjunk kettőt a karácsonyfa "ágain" (= a csíkokon). Az utolsó pár csíknál elég egyet csavarni, a kettő itt már problémás.
  6. A tetejét megkenjük tojássárgával, majd hűtőbe tesszük a tésztát, amíg előmelegítjük a sütőt (így megköt a vaj). Végül 220°C-on, 8-10 perc alatt készre sütjük.
  7. Tálaláskor alaposan megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 4374
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elsőre talán bonyolultnak tűnhet, de valójában igazán egyszerűen karácsonyfává varázsolhatjuk az unalmas leveles tésztát. Arról nem is szólva, milyen finom lesz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...