Narancs puding CulinaRita konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
CulinaRita
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
2g narancshéj2 kcal
-
33g narancslé16 kcal
-
2g méz7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
38 kcal
-
167g tej93 kcal
Összesen
199
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
6g narancshéj6 kcal
-
100g narancslé47 kcal
-
7g méz21 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
114 kcal
-
500g tej280 kcal
Összesen
597
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
0.9g narancshéj1 kcal
-
14.6g narancslé7 kcal
-
1g méz3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5.9g tojássárgája19 kcal
-
4.4g étkezési keményítő17 kcal
-
73.2g tej41 kcal
Összesen
88
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 379.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 214 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
199
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1137.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 642 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 276 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.1 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 116.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 335 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 161 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 553 micro
Összesen
597
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 166.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 dl narancslé
-
1 teáskanál méz
-
1 kávéskanál fahéj
-
2 db tojássárgája
Elkészítés
- A narancs héját belereszeljük egy kis lábasba, aztán a levét is hozzáfacsarjuk, ügyelve arra, hogy a magok ne kerüljenek bele. Nem kell agyon nyomkodni a gyümölcsöt, mert akkor a fehér rész is leválik, amitől keserű lesz!
- A mézzel és a fahéjjal ízesítjük, majd hozzákeverjük a tojássárgáját is, és a keményítővel selymesre összedolgozzuk.
- A tejjel -folyamatos keverés mellett- az első buborékok megjelenéséig sűrűvé főzzük.
- Vízzel kiöblített tálkákba öntjük, narancshéj reszelékkel megszórjuk a tetejét, és félretesszük hűlni.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1184
- Feltöltés dátuma: 2016. január 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
CulinaRita
49 recept
Magamban folyton dícsérem azt a skandináv tegezős bútoráruházat, mert van egy tálkájuk, ami egészen sok minden tárolására alkalmas. Leginkább puding készítésnél a legpraktikusabb.