r
Nosalty Logó

Narancs puding CulinaRita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
CulinaRita
Narancs puding CulinaRita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 597 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 199 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1137.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 597 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancs héját belereszeljük egy kis lábasba, aztán a levét is hozzáfacsarjuk, ügyelve arra, hogy a magok ne kerüljenek bele. Nem kell agyon nyomkodni a gyümölcsöt, mert akkor a fehér rész is leválik, amitől keserű lesz!
  2. A mézzel és a fahéjjal ízesítjük, majd hozzákeverjük a tojássárgáját is, és a keményítővel selymesre összedolgozzuk.
  3. A tejjel -folyamatos keverés mellett- az első buborékok megjelenéséig sűrűvé főzzük.
  4. Vízzel kiöblített tálkákba öntjük, narancshéj reszelékkel megszórjuk a tetejét, és félretesszük hűlni.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1184
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancs puding CulinaRita konyhájából
CulinaRita 49 recept

Magamban folyton dícsérem azt a skandináv tegezős bútoráruházat, mert van egy tálkájuk, ami egészen sok minden tárolására alkalmas. Leginkább puding készítésnél a legpraktikusabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...