r
Nosalty Logó

Napon érlelt kovászos uborka

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gréti
Napon érlelt kovászos uborka
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A koviubihoz

Összesen 339 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A koviubihoz

Összesen 339 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A koviubihoz

Összesen 32 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7877.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    6775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    920 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 339 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7877.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    6775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    920 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 339 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 32 kcal

Hozzávalók

A koviubihoz

Elkészítés

A koviubihoz

  1. Az uborkát szivaccsal víz alatt jól ledörzsöljük, megtisztítjuk. Levágjuk mindkét oldalon a végeket, és hosszában 3-3 bevágást ejtünk minden darabon.
  2. A salottát pucoljuk és 3-4 részbe vágjuk.
  3. Az üveg aljára teszünk pár szál kaprot, borsot, mustármagot, nálam most ez csak porban volt megtalálható.
  4. Rápakoljuk az uborkákat úgy, hogy közben salottákkal körbe szurkáljuk, ebből tehetünk a tetejére is.
  5. Aztán mindenből, borsból, kaporból mustármagból is tegyünk rá.
  6. Öntsük fel forralt sós vízzel az egészet, kovászos kenyérrel zárjuk a sort, és öntsünk még annyi vizet, hogy teljesen ellepje.
  7. Egy tányéron tegyük ki az ablakba, vagy a teraszra, kertbe, a napra. Minden nap pótoljuk az elpárolgott, vagy kibugyogott forralt, sós vizet.
  8. Három nap múlva már rápróbálhatunk, de időjárás függő, mikorra készül el.
  9. Ezután szűrjük le a levet. Papírtörlővel, ha kell, törölgessük át az uborkákat, a lényeg, hogy ne maradjon rajta kenyér, ettől megromolhat. Így tegyük tiszta üvegbe, és a hűtőbe, mert hidegen a legjobb!
  10. Ha az ubi elfogyott, készíthetünk a levéből levest, vagy csak simán megihatjuk, semmiképpen ne öntsük ki! Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13145
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 12.

Receptkategóriák

Nem minden uborka, ami fénylik, vagyis nem mindegyik fajta uborka jó kovászolni. Ez egy csoda roppanós, fokhagymamentes savanyúság, ezeket használtam hozzá, nézd meg!

Hozzávalók

A koviubihoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...