r
Nosalty Logó

Napon érlelt kovászos uborka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Napon érlelt kovászos uborka
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A koviubihoz

339
Kalória
16.5g
Fehérje
64.3g
Szénhidrátok
5.4g
Zsír
920g
Víz
-
Koleszterin
10.7g
Rost
15.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A koviubihoz

Összesen 339 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A koviubihoz

Összesen 339 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A koviubihoz

Összesen 32 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7877.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    6775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    920 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 339 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7877.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    6775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    920 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 339 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 32 kcal

Elkészítés

A koviubihoz

  1. Az uborkát szivaccsal víz alatt jól ledörzsöljük, megtisztítjuk. Levágjuk mindkét oldalon a végeket, és hosszában 3-3 bevágást ejtünk minden darabon.
  2. A salottát pucoljuk és 3-4 részbe vágjuk.
  3. Az üveg aljára teszünk pár szál kaprot, borsot, mustármagot, nálam most ez csak porban volt megtalálható.
  4. Rápakoljuk az uborkákat úgy, hogy közben salottákkal körbe szurkáljuk, ebből tehetünk a tetejére is.
  5. Aztán mindenből, borsból, kaporból mustármagból is tegyünk rá.
  6. Öntsük fel forralt sós vízzel az egészet, kovászos kenyérrel zárjuk a sort, és öntsünk még annyi vizet, hogy teljesen ellepje.
  7. Egy tányéron tegyük ki az ablakba, vagy a teraszra, kertbe, a napra. Minden nap pótoljuk az elpárolgott, vagy kibugyogott forralt, sós vizet.
  8. Három nap múlva már rápróbálhatunk, de időjárás függő, mikorra készül el.
  9. Ezután szűrjük le a levet. Papírtörlővel, ha kell, törölgessük át az uborkákat, a lényeg, hogy ne maradjon rajta kenyér, ettől megromolhat. Így tegyük tiszta üvegbe, és a hűtőbe, mert hidegen a legjobb!
  10. Ha az ubi elfogyott, készíthetünk a levéből levest, vagy csak simán megihatjuk, semmiképpen ne öntsük ki! Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc

Nem minden uborka, ami fénylik, vagyis nem mindegyik fajta uborka jó kovászolni. Ez egy csoda roppanós, fokhagymamentes savanyúság, ezeket használtam hozzá, nézd meg!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!