Nakladany hermelin avagy pácolt camembert
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 64% Zsír
-
42g camembert sajt125 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
142g napraforgó olaj1252 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 64% Zsír
-
125g camembert sajt375 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 64% Zsír
-
17.1g camembert sajt51 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
24.6g vöröshagyma9 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
58g napraforgó olaj513 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 64% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 151.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 712.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 353 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 64% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.7 g
Zsír
-
Összesen 455.5 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 205 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 156 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2138.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 528 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 485 mg
-
Nátrium 1060 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 212.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 175 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 300 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 64% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 62.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
-
5 szem fekete bors
-
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- Vegyünk egy üvegfalú tárolóeszközt, pl egy befőttesüveg ideális erre, vagy a fentebb látható tárolóedény. Ha ez megvan, akkor felvágjuk a vöröshagymát karikára meg a fokhagymát. Fokhagymából nem kell sok. Vöröshagymából szerintem elég 2 közepes darab, ha befőttes üvegbe készítjük.
- Az üvegünkben megágyazunk hagymával és minden fűszerrel, ami a felsorolásban van (kivéve fűszerpaprika). Itt még nem az összes vöröshagymát használjuk fel, mert az kell mindenhova. Nem érdemes teljesen beteríteni az alját, de azért az egy négyzetcentire jutó fűszerek száma legyen számottevő. Babérlevélből összesen tényleg kb. 3 kell az egész üvegben, erre figyeljünk.
- Elővesszük a sajtot, kettészeljük hosszában. Belsejét az édes (vagy ízlés szerint csípős) fűszerpaprikával beterítjük könnyedén, rakunk rá csipetnyi majoránnát, bazsalikomot, kakukkfűt, vöröshagymakarikát, majd rátapasztjuk a sajt másik felét. Ezt annyiszor megcsináljuk, ahány sajtunk van.
- A kész sajtot berakjuk az üvegünkbe. Két sajt között tegyünk csipetnyi fűszereket és hagymakarikákat. Öntsük fel olajjal az üvegünket. Fontos, hogy teljesen ellepje a sajtot az olaj! Én napraforgó olajat használtam, de szerintem mást is lehet.
- Kész a mű, az alkotó pihen. Az üveget, a benne szunnyadó sajttal elrakjuk a hűtőbe, és ott üldögél nem tovább, mint egy hét. Túl sokáig nem szabad ott hagyni, ahogy túl hamar sem érdemes kivenni. Ajánlott várakozási idő 5-7 nap.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 50
- 7 napos nézettség: 488
- Össznézettség: 74408
- Feltöltés dátuma: 2015. április 18.
Ajánló
Sörhöz, kenyérrel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ez a recept olyan, mint ahonnan származik. Bohém. Aki hosszabban lakott Csehországban az tudja, milyenek is ők: ráérünk, jót eszünk, jót iszunk, mindent meg lehet oldani. Nem kell kapaszkodnunk a keretekhez. A pácolt hermelinsajt (azaz, camembert idehaza) a legjobb sörkorcsolya, amit a csehek kitaláltak. Markáns, fűszeres ízzel támad, és tökéletesen egészíti ki a sörök kesernyés hűsítő ízét. A hozzávalókat vegyétek irányadónak, mert minden elkészítés más és más mennyiséget igényel, de erre szerintem ráéreztek majd. Ahogy mondtam: a recept is bohém, majd lesz, ahogy lesz és az jó lesz. A hermelint nagyon nehéz elrontani. Én itt éppen négy sajtot készítettem el. A bevásárlás után az egységára kb. 450 forintra jött ki. Ez a hozzávalók mennyiségétől és minőségétől változhat.