r
Nosalty Logó

Nakladany hermelin avagy pácolt camembert

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
szMilán
Nakladany hermelin avagy pácolt camembert
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
Összesen 1400 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
Összesen 4202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
Összesen 574 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    151.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1400 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    455.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    205 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2138.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    1060 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    175 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 4202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 574 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyünk egy üvegfalú tárolóeszközt, pl egy befőttesüveg ideális erre, vagy a fentebb látható tárolóedény. Ha ez megvan, akkor felvágjuk a vöröshagymát karikára meg a fokhagymát. Fokhagymából nem kell sok. Vöröshagymából szerintem elég 2 közepes darab, ha befőttes üvegbe készítjük.
  2. Az üvegünkben megágyazunk hagymával és minden fűszerrel, ami a felsorolásban van (kivéve fűszerpaprika). Itt még nem az összes vöröshagymát használjuk fel, mert az kell mindenhova. Nem érdemes teljesen beteríteni az alját, de azért az egy négyzetcentire jutó fűszerek száma legyen számottevő. Babérlevélből összesen tényleg kb. 3 kell az egész üvegben, erre figyeljünk.
  3. Elővesszük a sajtot, kettészeljük hosszában. Belsejét az édes (vagy ízlés szerint csípős) fűszerpaprikával beterítjük könnyedén, rakunk rá csipetnyi majoránnát, bazsalikomot, kakukkfűt, vöröshagymakarikát, majd rátapasztjuk a sajt másik felét. Ezt annyiszor megcsináljuk, ahány sajtunk van.
  4. A kész sajtot berakjuk az üvegünkbe. Két sajt között tegyünk csipetnyi fűszereket és hagymakarikákat. Öntsük fel olajjal az üvegünket. Fontos, hogy teljesen ellepje a sajtot az olaj! Én napraforgó olajat használtam, de szerintem mást is lehet.
  5. Kész a mű, az alkotó pihen. Az üveget, a benne szunnyadó sajttal elrakjuk a hűtőbe, és ott üldögél nem tovább, mint egy hét. Túl sokáig nem szabad ott hagyni, ahogy túl hamar sem érdemes kivenni. Ajánlott várakozási idő 5-7 nap.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 168
  • Össznézettség: 73319
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 18.

Ajánló

Sörhöz, kenyérrel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
szMilán 1 recept

Ez a recept olyan, mint ahonnan származik. Bohém. Aki hosszabban lakott Csehországban az tudja, milyenek is ők: ráérünk, jót eszünk, jót iszunk, mindent meg lehet oldani. Nem kell kapaszkodnunk a keretekhez.  A pácolt hermelinsajt (azaz, camembert idehaza) a legjobb sörkorcsolya, amit a csehek kitaláltak. Markáns, fűszeres ízzel támad, és tökéletesen egészíti ki a sörök kesernyés hűsítő ízét. A hozzávalókat vegyétek irányadónak, mert minden elkészítés más és más mennyiséget igényel, de erre szerintem ráéreztek majd. Ahogy mondtam: a recept is bohém, majd lesz, ahogy lesz és az jó lesz. A hermelint nagyon nehéz elrontani. Én itt éppen négy sajtot készítettem el. A bevásárlás után az egységára kb. 450 forintra jött ki. Ez a hozzávalók mennyiségétől és minőségétől változhat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...