r
Nosalty Logó

Nagymamám almás pitéje

2,7

3 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Nagymamám almás pitéje
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

760
Kalória
11.9g
Fehérje
97.5g
Szénhidrátok
37.8g
Zsír
188.6g
Víz
148.4g
Koleszterin
6.8g
Rost
41.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 760 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 6073 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    188.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 760 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    302.3 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4358.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    933 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2010 mg
  • Nátrium
    777 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    780.3 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    1508.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2058 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1976 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    846 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1200 micro
Összesen 6073 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük.
  2. A lereszelt almát megszórjuk három evőkanál nádcukorral, összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk.
  3. A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a felkockázott, hideg vajat hozzáadjuk.
  4. Elmorzsoljuk a száraz hozzávalókat a vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt és összegyúrjuk a tésztát.
  5. Az alma levét kinyomkodjuk, fahéjjal fűszerezzük és a tojásfehérjéből vert kemény habbal összeforgatjuk.
  6. A tésztát két részre osztjuk és a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtunk belőle.
  7. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük és belefektetjük az egyik tésztalapot.
  8. A tésztát megszórjuk durvára darált dióval és ráhalmozzuk az almát.
  9. Az almára tesszük a második tésztalapot, megkenjük felvert tojással és villával megszurkáljuk.
  10. 175 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt barnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A nagymamám hőn szeretett almás pitéjének receptje.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!