r
Nosalty Logó

Nagymama kakaós kedvence

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Chrissyke
Nagymama kakaós kedvence
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1056 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 8459 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 338 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1056 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.8 g

Zsír

  • Összesen
    483.9 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4486.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1173 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    661 mg
  • Foszfor
    1822 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    944.2 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    374 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    430 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2883 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 8459 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukrozott tejben.
  2. Közben a lisztet összevegyítjük a cukorral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, majd az élesztőt. Összegyúrjuk. Ha kell, adunk hozzá még lisztet (ha puha), vagy éppenséggel tejfölt (ha kemény).
  3. 1 órát állni hagyjuk.
  4. Majd 4 egyenlő részre osztjuk, és kinyújtjuk.
  5. Kivajazott, kilisztezett tepsiben külön-külön kisütjük. Nem kell megijedni, ha hólyagosodik (én sütőlapáttal szoktam lelapítani).
  6. Míg sülnek a lapok, elkészítjük a krémet: a tejet (2 dl) a cukorral felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük az előzőleg tejjel (maradék 3 dl) homogenizált lisztet. Addig keverjük, míg besűrűsösik. Félig hagyjuk kihűlni, majd mixerrel belekeverjük a vajat és a kakaóport. Kóstolás után el lehet dönteni, hogy kell-e még bele cukor. Egy kis rumaromával megbolondíthatjuk!
  7. Ezután megkenjük a lapokat, természetesen egymásra rétegezve, és jöhet a máz!
  8. A cukrot és a kakaóport összekeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje, majd mehet tűzhelyre. Közepes lángon folyamatosan kevergetjük, jó sokáig... akkor lesz jó, ha nyúlos lesz az állaga (fakanálról visszacsöpögtetjük).
  9. Mehet a sütemény tetejére!
  10. 1 napig bedugjuk a kamra legeldugottabb sarkába! :) Másnapra érik össze! Sajnos, várni kell!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 330
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 35098
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Chrissyke 35 recept

Keresztszülőtől maradt ránk, anyukámra. Majd én is megtanultam elkészíteni, mert észvesztően finom! Amennyire macerás, annyira isteni! Muszáj megvárni a másnapot, mert különben törnek a lapok! (Nem lehet abbahagyni az evését...)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...