Nagy őzlábspagetti
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
csakegygourmet
adag
Főzés
perc
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 463.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 350 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 376.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
90
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 926.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 701 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 753.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
179
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 89.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
21
kcal
Hozzávalók
-
20 nagy db csiperkegomba
Elkészítés
- AZ őzláb gomba tönkjét vágjuk hosszában igen vékonyan 2-3 mm vastagságú csíkokra. Babérleveles, fokhagymás, sós vízben főzzük "al dente". Tálaljuk olívaolajjal-citromlével leöntve, chilivel megszórva.
- Receptkönyvben: 1
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 91
- Feltöltés dátuma: 2024. október 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
csakegygourmet
78 recept
Kollegámmal gombásztábort tartottunk, ahol megszületett a fentebbi fogás. ,,Hasgombászok" nyomai könnyen felismerhetőek az érdemtelenül otthagyott gomba tönköket követve. Régóta készítek belőle kiváló gombaport, de más felhasználási módját nem ismertem. Egyik társunk márpedig makacsul elhatározta, hogy spagettit csinál belőle. Én nem hittem a dologban, tekintve, hogy rendkívül rostos tönkje van, de próbára tettük meglepően jó eredménnyel. Állagra leginkább a szárított-szeletelt kínai tofu spagettire tudnám hasonlítani, melyet egyes jobb kínai éttermekben kapni lehet hidegen tálalva-előételként. További recept kísérletezésre érdemes.