r
Nosalty Logó

Naan - indiai lepénykenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szimran
Naan - indiai lepénykenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 322 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 322 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3046.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    2359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 1287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Futtassuk fel az élesztőt langyos vízben. Keverjük össze a lisztet cukorral, sóval és szódabikarbónával. Olajozzuk be a kezünket, és gyúrjuk össze a tésztát a felfuttatott élesztővel, joghurttal egy egyenletes, közepesen lágy tésztává. Takarjuk le, és kelesszük meleg helyen 3 órán át, míg duplájára dagad.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A tésztát egyenlő golyócskákra osszuk el. Lisztezett gyúródeszkán oválisra, tenyérnyi nagyságúra nyújtsuk őket.
  3. Nedvesítsük be a kezünket, paskoljuk meg a két tenyerünk között eltávolítva a felesleges lisztet, és tegyük a Naant kivajazott sütőlemezre vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. 3 percet süssük, míg felfújódik, és aranybarna foltok lesznek a tetején. Ne szárítsuk ki!
  4. Miután kivettük a sütőből, ecseteljük be gheevel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11406
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Naan - indiai lepénykenyér
Szimran 144 recept

Az indiai konyha elengedhetetlen hozzávalója a Naan, amit hagyományosan Tandoori kemencében kell készíteni (nem összekeverendő a chapattival, amit egy felforrósított fémlapon vagy serpenyőben sütünk),  az én receptem az egyszerű otthoni, sütőben is elkészíthető módját írja le.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek