Naan - indiai lepénykenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szimran
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
322
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1287
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
269
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 761.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 590 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
322
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3046.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 394 mg
-
Nátrium 2359 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 237.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 180.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
1287
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 634.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 491 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
269
kcal
Hozzávalók
-
2 kávéskanál élesztő
-
2 bögre finomliszt
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál cukor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 dl víz
Elkészítés
- Futtassuk fel az élesztőt langyos vízben. Keverjük össze a lisztet cukorral, sóval és szódabikarbónával. Olajozzuk be a kezünket, és gyúrjuk össze a tésztát a felfuttatott élesztővel, joghurttal egy egyenletes, közepesen lágy tésztává. Takarjuk le, és kelesszük meleg helyen 3 órán át, míg duplájára dagad.
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A tésztát egyenlő golyócskákra osszuk el. Lisztezett gyúródeszkán oválisra, tenyérnyi nagyságúra nyújtsuk őket.
- Nedvesítsük be a kezünket, paskoljuk meg a két tenyerünk között eltávolítva a felesleges lisztet, és tegyük a Naant kivajazott sütőlemezre vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. 3 percet süssük, míg felfújódik, és aranybarna foltok lesznek a tetején. Ne szárítsuk ki!
- Miután kivettük a sütőből, ecseteljük be gheevel.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 147
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11406
- Feltöltés dátuma: 2019. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Szimran
144 recept
Az indiai konyha elengedhetetlen hozzávalója a Naan, amit hagyományosan Tandoori kemencében kell készíteni (nem összekeverendő a chapattival, amit egy felforrósított fémlapon vagy serpenyőben sütünk), az én receptem az egyszerű otthoni, sütőben is elkészíthető módját írja le.