Mustáros sertéssült (2.) tepsis burgonyával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Joss Beaumont
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
50g paradicsomlé9 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
6g só0 kcal
Összesen
780
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
800g sertés rövidkaraj1328 kcal
-
200g paradicsomlé34 kcal
-
80g mustár48 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
22g só0 kcal
Összesen
3119
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
34.8g sertés rövidkaraj58 kcal
-
8.7g paradicsomlé1 kcal
-
3.5g mustár2 kcal
-
43.5g burgonya25 kcal
-
3.7g napraforgó olaj33 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
136
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 50.5 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3319.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 601 mg
-
Nátrium 2464 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 357.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 4519 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
780
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 201.8 g
Zsír
-
Összesen 156.6 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 512 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13279.2 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 278 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 450 mg
-
Foszfor 2404 mg
-
Nátrium 9855 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 222.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1429.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 292 mg
-
D vitamin: 168 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 594 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 589 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 18074 micro
-
Lut-zea 298 micro
Összesen
3119
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 577.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 429 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 786 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg sertés rövidkaraj
-
2 dl paradicsomlé
-
8 ek mustár
-
1 kg burgonya
-
1 dl napraforgó olaj
-
4 gerezd fokhagyma
-
10 dkg finomliszt
-
2 ek só
Elkészítés
- A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk.
- Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk.
- Ha forró az olaj, akkor a hússzeleteket mindkét oldalukon lisztbe forgatjuk, és a serpenyőben 1-2 perc alatt lepirítjuk. (A lényeg, hogy vékony kéreg képződjön a húson.)
- A húsokat kiszedjük, a visszamaradt olajhoz hozzáöntjük a paradicsomlevet és az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, mjad állandó keverés mellett összeforraljuk. (Ha nagyon sűrű lenne, akkor egy kevés vízzel hígíthatjuk, a lényeg, hogy mártás sűrűségű legyen a végeredmény.)
- A hússzeletek mindkét oldalát bekenjük mustárral.
- Egy tepsit kikenünk a maradék olajjal, és a húsokat félig egymásra fektetve belehelyezzük.
- Leöntjük a paradicsomos mártással, és lefedve a 180°-ra előmelegített sütőbe helyezzük.
- Amíg sül, meghámozzuk a burgonyát, és kb. 4x4 cm-es kockákra vágjuk.
- 20 perc sütés után a húsokat átforgatjuk, és még 10 percre a sütőbe tesszük, de már fedő (vagy fólia) nélkül.
- Ezután a húsokat kiszedjük a tepsiből.
- A tepsibe öntjük a felvágott burgonyát, alaposan megsózzuk, és jól elkeverjük.
- Lefedve (vagy fóliázva) visszatesszük a 180°-os sütőbe még legalább 1 óráig.
- 15-20 percenként kivesszük a tepsit, és alaposan átkeverjük. (A burgonyának nem szabat szétfőnie, de ha kicsit "elkenődik" az nem baj.)
- Ha a burgonya már megpuhult, akkor levesszük a fedőt (vagy fóliát), ráhelyezzük a húsokat, és lehetőleg grill fokozaton (ha nincs, akkor felső rácson 220-230°-on) átmelegítjük, grillezzük, hogy egy kis színt kapjon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 342
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 43955
- Feltöltés dátuma: 2010. december 02.
Ajánló
Valamilyen savanyúság mindenképp jó hozzá, nyilván bor is, de a borokhoz nem értek, ezért inkább erről hallgatok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Joss Beaumont
9 recept
Nagyon laktató és aránylag gyorsan elkészíthető étel, viszont nem igényel sok előkészületet. Nálunk elképzelhetetlen a hétvége hús nélkül, ezért én ezt a szokásos "rántott hús - sült krumpli" kiváltására találtam ki, és mondhatom van akkora sikere ennek is.