r
Nosalty Logó

Mustáros sertéssült (2.) tepsis burgonyával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Joss Beaumont
Mustáros sertéssült (2.) tepsis burgonyával
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 780 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3319.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    2464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4519 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 780 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    201.8 g

Zsír

  • Összesen
    156.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13279.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    2404 mg
  • Nátrium
    9855 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1429.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    292 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 3119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    786 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk.
  2. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk.
  3. Ha forró az olaj, akkor a hússzeleteket mindkét oldalukon lisztbe forgatjuk, és a serpenyőben 1-2 perc alatt lepirítjuk. (A lényeg, hogy vékony kéreg képződjön a húson.)
  4. A húsokat kiszedjük, a visszamaradt olajhoz hozzáöntjük a paradicsomlevet és az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, mjad állandó keverés mellett összeforraljuk. (Ha nagyon sűrű lenne, akkor egy kevés vízzel hígíthatjuk, a lényeg, hogy mártás sűrűségű legyen a végeredmény.)
  5. A hússzeletek mindkét oldalát bekenjük mustárral.
  6. Egy tepsit kikenünk a maradék olajjal, és a húsokat félig egymásra fektetve belehelyezzük.
  7. Leöntjük a paradicsomos mártással, és lefedve a 180°-ra előmelegített sütőbe helyezzük.
  8. Amíg sül, meghámozzuk a burgonyát, és kb. 4x4 cm-es kockákra vágjuk.
  9. 20 perc sütés után a húsokat átforgatjuk, és még 10 percre a sütőbe tesszük, de már fedő (vagy fólia) nélkül.
  10. Ezután a húsokat kiszedjük a tepsiből.
  11. A tepsibe öntjük a felvágott burgonyát, alaposan megsózzuk, és jól elkeverjük.
  12. Lefedve (vagy fóliázva) visszatesszük a 180°-os sütőbe még legalább 1 óráig.
  13. 15-20 percenként kivesszük a tepsit, és alaposan átkeverjük. (A burgonyának nem szabat szétfőnie, de ha kicsit "elkenődik" az nem baj.)
  14. Ha a burgonya már megpuhult, akkor levesszük a fedőt (vagy fóliát), ráhelyezzük a húsokat, és lehetőleg grill fokozaton (ha nincs, akkor felső rácson 220-230°-on) átmelegítjük, grillezzük, hogy egy kis színt kapjon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 342
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 43955
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 02.

Ajánló

Valamilyen savanyúság mindenképp jó hozzá, nyilván bor is, de a borokhoz nem értek, ezért inkább erről hallgatok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mustáros sertéssült (2.) tepsis burgonyával
Joss Beaumont 9 recept

Nagyon laktató és aránylag gyorsan elkészíthető étel, viszont nem igényel sok előkészületet. Nálunk elképzelhetetlen a hétvége hús nélkül, ezért én ezt a szokásos "rántott hús - sült krumpli" kiváltására találtam ki, és mondhatom van akkora sikere ennek is.

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...