r
Nosalty Logó

Mustáros sertéssült (2.) tepsis burgonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Joss Beaumont
Mustáros sertéssült (2.) tepsis burgonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

780
Kalória
50.5g
Fehérje
55.7g
Szénhidrátok
39.2g
Zsír
357.3g
Víz
128g
Koleszterin
5.7g
Rost
3.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 780 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3319.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    2464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    357.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4519 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 780 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    201.8 g

Zsír

  • Összesen
    156.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13279.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    2404 mg
  • Nátrium
    9855 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1429.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    292 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 3119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    786 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk.
  2. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk.
  3. Ha forró az olaj, akkor a hússzeleteket mindkét oldalukon lisztbe forgatjuk, és a serpenyőben 1-2 perc alatt lepirítjuk. (A lényeg, hogy vékony kéreg képződjön a húson.)
  4. A húsokat kiszedjük, a visszamaradt olajhoz hozzáöntjük a paradicsomlevet és az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, mjad állandó keverés mellett összeforraljuk. (Ha nagyon sűrű lenne, akkor egy kevés vízzel hígíthatjuk, a lényeg, hogy mártás sűrűségű legyen a végeredmény.)
  5. A hússzeletek mindkét oldalát bekenjük mustárral.
  6. Egy tepsit kikenünk a maradék olajjal, és a húsokat félig egymásra fektetve belehelyezzük.
  7. Leöntjük a paradicsomos mártással, és lefedve a 180°-ra előmelegített sütőbe helyezzük.
  8. Amíg sül, meghámozzuk a burgonyát, és kb. 4x4 cm-es kockákra vágjuk.
  9. 20 perc sütés után a húsokat átforgatjuk, és még 10 percre a sütőbe tesszük, de már fedő (vagy fólia) nélkül.
  10. Ezután a húsokat kiszedjük a tepsiből.
  11. A tepsibe öntjük a felvágott burgonyát, alaposan megsózzuk, és jól elkeverjük.
  12. Lefedve (vagy fóliázva) visszatesszük a 180°-os sütőbe még legalább 1 óráig.
  13. 15-20 percenként kivesszük a tepsit, és alaposan átkeverjük. (A burgonyának nem szabat szétfőnie, de ha kicsit "elkenődik" az nem baj.)
  14. Ha a burgonya már megpuhult, akkor levesszük a fedőt (vagy fóliát), ráhelyezzük a húsokat, és lehetőleg grill fokozaton (ha nincs, akkor felső rácson 220-230°-on) átmelegítjük, grillezzük, hogy egy kis színt kapjon.

Recept infó

  • Sütés ideje: 120 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon laktató és aránylag gyorsan elkészíthető étel, viszont nem igényel sok előkészületet. Nálunk elképzelhetetlen a hétvége hús nélkül, ezért én ezt a szokásos "rántott hús - sült krumpli" kiváltására találtam ki, és mondhatom van akkora sikere ennek is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!