Mustáros rozmaringos csirkemell
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
norcsikiss
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 19% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
264
kcal
- 19% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1053
kcal
- 19% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.8 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1226.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 445 mg
-
Nátrium 601 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 180 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 1357 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
264
kcal
- 19% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 175.3 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 548 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4904.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 222 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 1780 mg
-
Nátrium 2405 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 720.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 655 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 219 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 5428 micro
-
Lut-zea 242 micro
Összesen
1053
kcal
- 19% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 511.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 251 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 566 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, és felszeleteljük.
- Egy tálba öntjük a mustárt, hozzáadjuk a ketchup-ot és a fűszereket. A két szál rozmaringnak a leveleit levesszük, és durvára vágjuk. Ezt is hozzáadjuk a pác keverékéhez.
- A felszeletelt csirkemellet beleforgatjuk a mustáros pácba, lefedjük, és legalább fél napot állni hagyjuk. (Mivel hamar össze lehet dobni a páclevet, én előző este szoktam megcsinálni).
- Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a bepácolt csirkemell darabok először egyik, majd másik oldalán is pirosra sütjük (először jó fedő alatt párolni kicsit, mivel hosszú ideig állt a pácban, elképzelhetetlennek tartom, hogy kiszáradjon).
- Tálalhatjuk rizzsel, hasábburgonyával vagy csak salátával.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3982
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
norcsikiss
12 recept
A frissen sült, grillezett ételek a nyár slágerei, akár szabadtéren, akár a konyhában, de mindenképpen a kedvenceim. Ránk van bízva, csak a saját fantáziánk szabhat határokat egy-egy ilyen étel elkészítése során. Ez a pácolt csirkemell az egyik nagy kedvenc a családban.