r
Nosalty Logó

Mustáros húsragu ceruzababbal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mercedes
Mustáros húsragu ceruzababbal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

337
Kalória
27.4g
Fehérje
8.3g
Szénhidrátok
21.7g
Zsír
179.4g
Víz
78.8g
Koleszterin
2.8g
Rost
3.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1350 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    179.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 337 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2457.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    717.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    487 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    191 micro
  • β-karotin
    2190 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2968 micro
Összesen 1350 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

  1. A húst kisebb kockákra/csíkokra vágjuk, majd megborsozzuk, és a mustárral összeforgatjuk.
  2. A zöldségeket felszeleteljük.
  3. A húst a felhevített olajba dobjuk (ha van wokunk, abban süssük), 2-3 percig erős tűzön meg-megforgatva pirítjuk, sòzzuk, és hozzátesszük a ceruzababot, hagymát, paprikát, tovább pirítjuk pár percig.
  4. Amikor már majdnem elkészült, csak akkor keverjük hozzá a petrezselymet és a fokhagymát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Volt a fagyasztómban Sógornőm kertjéből való ceruzababom. Próbáltam felhasználni úgy, hogy a párom ínyére is megfeleljen. Így sovány sertéscombbal készítettem el, jó mustárosan, jó borsosan:) No meg jó csípősen, ami miatt meg is kaptam magamét, mert Ő velem ellentétben nemigen bírja a nagyon csípős ételeket.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!