Mustáros fűszeres csirkesült
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
Csirke
-
300g csirke439 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g zsálya1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
Köretek
-
100g burgonya58 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
135g lilahagyma49 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
19 kcal
Összesen
625
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
Csirke
-
1200g csirke1754 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
1g zsálya3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
Köretek
-
400g burgonya231 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
540g lilahagyma197 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
75 kcal
Összesen
2493
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
Csirke
-
45.6g csirke67 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Köretek
-
15.2g burgonya9 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
-
20.5g lilahagyma7 kcal
-
0.2g olívaolaj1 kcal
-
17.5g zöld kaliforniai paprika3 kcal
Összesen
94
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.8 g
Zsír
-
Összesen 37.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 759.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 399 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 392.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 347 micro
Összesen
625
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 167 g
Zsír
-
Összesen 150.2 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 627 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3036.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 335 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 331 mg
-
Foszfor 1597 mg
-
Nátrium 623 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1570.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 461 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 414 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 577 mg
-
Retinol - A vitamin: 382 micro
-
α-karotin 79 micro
-
β-karotin 925 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1390 micro
Összesen
2493
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
Csirke
-
1.2 kg csirke
-
2 ek olívaolaj
-
1 kk kakukkfű
-
1 kk majoranna
-
1 kk zsálya
-
1 késhegynyi petrezselyem
-
1 kk oregánó
Köretek
-
1 tk vaj
-
6 közepes db lilahagyma
-
1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
Csirke
- A csirkét átnézzük, esetleges belsőségeket kivesszük, tollmaradékokat lecsipkedjük.
- Egy kis keverőtálban összekeverjük a mustárt és az olívaolajat. Belekeverjük a fűszereket is.
- A csirkét egy tepsibe helyezzük a hátára fektetve. A mustáros-fűszeres keveréket a mellére és a combokra kenjük.
- Hagyjuk egy órán át piheni, hogy az ízek átjárják.
- A sütőt 250 Celsius fokra előmelegítjük.
- A csirkét a sütőbe helyezzük, és azonnal 160 Celsius fokra mérsékeljük a hőfokot.
- Másfél óra alatt megsütjük.
Köretek
- Míg a csirke sül, a burgonyát villával megszurkáljuk. Így nem fog a sütőben szétrobbanni. Félretesszük.
- A lila hagymákat megtisztítjuk, a szárrészébe csillag alakban belevágunk. Egy kicsi tepsibe vagy kenyérsütő formába helyezzük őket. Az olívaolajat a vágásokon elosztjuk. Alumíniumfóliával befedjük, és félretesszük.
- A kaliforniai paprikákat nagy cikkekre vágjuk és kimagozzuk.
- Miután a csirke már fél órán át sült, a burgonyákat és a hagymákat is mellé tesszük a sütőbe. Ha a csirke mellett még van hely a tepsiben, a paprikacikkeket is oda tesszük, ha nem, akkor egy másik sütőedénybe.
- A fennmaradó egy órában minden együtt sül a sütőben.
- Az utolsó 10 percben megnézzük a burgonyát és a hagymákat, ellenőrizzük, hogy átsültek-e. A hagymáról levehetjük az alumínium fóliát, és anélkül piríthatjuk további 10 percig a sütőben.
- A megsült burgonyát kettévágjuk, és vajjal megkenjük.
- 4 személyre elosztva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2256
- Feltöltés dátuma: 2016. április 14.
Ajánló
A csirke salátával is finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyben sült csirke kicsit másképp. Ha épp nincs egész csirke otthon, akkor 1 kg csirkecombot vagy mellet is használhatunk helyette.