r
Nosalty Logó

Mustáros fűszeres csirkesült

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mustáros fűszeres csirkesült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirke

Köretek

Összesen 625 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirke

Köretek

Összesen 2493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirke

Köretek

Összesen 94 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 625 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167 g

Zsír

  • Összesen
    150.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3036.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    1597 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1570.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    414 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    925 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1390 micro
Összesen 2493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Csirke

Köretek

Elkészítés

Csirke

  1. A csirkét átnézzük, esetleges belsőségeket kivesszük, tollmaradékokat lecsipkedjük.
  2. Egy kis keverőtálban összekeverjük a mustárt és az olívaolajat. Belekeverjük a fűszereket is.
  3. A csirkét egy tepsibe helyezzük a hátára fektetve. A mustáros-fűszeres keveréket a mellére és a combokra kenjük.
  4. Hagyjuk egy órán át piheni, hogy az ízek átjárják.
  5. A sütőt 250 Celsius fokra előmelegítjük.
  6. A csirkét a sütőbe helyezzük, és azonnal 160 Celsius fokra mérsékeljük a hőfokot.
  7. Másfél óra alatt megsütjük.

Köretek

  1. Míg a csirke sül, a burgonyát villával megszurkáljuk. Így nem fog a sütőben szétrobbanni. Félretesszük.
  2. A lila hagymákat megtisztítjuk, a szárrészébe csillag alakban belevágunk. Egy kicsi tepsibe vagy kenyérsütő formába helyezzük őket. Az olívaolajat a vágásokon elosztjuk. Alumíniumfóliával befedjük, és félretesszük.
  3. A kaliforniai paprikákat nagy cikkekre vágjuk és kimagozzuk.
  4. Miután a csirke már fél órán át sült, a burgonyákat és a hagymákat is mellé tesszük a sütőbe. Ha a csirke mellett még van hely a tepsiben, a paprikacikkeket is oda tesszük, ha nem, akkor egy másik sütőedénybe.
  5. A fennmaradó egy órában minden együtt sül a sütőben.
  6. Az utolsó 10 percben megnézzük a burgonyát és a hagymákat, ellenőrizzük, hogy átsültek-e. A hagymáról levehetjük az alumínium fóliát, és anélkül piríthatjuk további 10 percig a sütőben.
  7. A megsült burgonyát kettévágjuk, és vajjal megkenjük.
  8. 4 személyre elosztva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2256
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 14.

Ajánló

A csirke salátával is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyben sült csirke kicsit másképp. Ha épp nincs egész csirke otthon, akkor 1 kg csirkecombot vagy mellet is használhatunk helyette.

Hozzávalók

Csirke

Köretek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...