r
Nosalty Logó

Mustáros csirkeragu Konyha Tündi módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mustáros csirkeragu Konyha Tündi módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 939 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1403.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    259 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5614.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    3630 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1036.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 939 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a husit és a hagymát. Az apró kockára vágott hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, addig sütjük, míg ki nem fehéredik. Sóval és borssal ízesítjük.
  2. Felöntjük vízzel. (Én kb. 4-5 dl vizet szoktam hozzá adni, de van, hogy közben még adok hozzá egy keveset, ha túlságosan elfő a leve. Szeretem, ha jó zaftos és szószos lesz.) Belerakjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét szeretnénk csökkenteni, fedő nélkül főzünk el belőle.
  3. Ha kellően puha és a szósz mennyisége is kedvünkre van, hozzáadjuk az apró kockára szelt uborkát.
  4. Kikeverjük a tejfölt a liszttel és mustárral, majd a húshoz adjuk. Megvárjuk még újra felforrósodik, néhány percig kavargatjuk, majd késznek nyilvánítjuk. Főtt tésztával vagy rizzsel és savanyú uborkával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2639
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyakran készítem, ha vendégeket várunk. Viszonylag olcsó, a hozzávaló fűszerekből és alapanyagokból mindig van otthon, könnyen és gyorsan, szinte magától elkészül. Mindig nagy sikert aratott, érdemes kipróbálni akár ebédre vagy vacsorára is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...