Must egész évben tartósító nélkül
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Csak Természetesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 762.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 384 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 347.5 g
-
Cukor 297 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1546.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 280 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 749 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1382 micro
Összesen
1325
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.1 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3813.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 960 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 672 mg
-
Foszfor 1920 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1737.6 g
-
Cukor 1486 mg
-
Élelmi rost 86 mg
VÍZ
-
Összesen 7731.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 288 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 307 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1402 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 538 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 96 micro
-
β-karotin 3744 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6912 micro
Összesen
6624
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 38.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
20 db 3,3 dl-es üveghez
Elkészítés
20 db 3,3 dl-es üveghez
- A szőlőt ledaráljuk, majd a szőlőprésbe tesszük (igény szerint a fürtöket megmoshatjuk).
- Kipréseljük a jól lenyomott szőlőnket.
- A kapott friss levet (1 kg kb. 6,5 dl must) tisztára mosott üvegekbe öntjük, majd fémkupakokkal légmentesen lezárjuk.
- Befőzőautomatába rakjuk a teli üvegeket, és 80 °C-on 20 percig hőkezeljük.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 61367
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.
Ajánló
Másik módszerrel is szoktam szőlőlevet készíteni. Megmosom, lebogyózom, gyümölcsdarálón ledarálom, ebből 1 kg/8 dl friss levet nyerünk, és ugyanúgy, mint a mustot hőkezelem. Csak csemegeszőlőt használok. Megéri, nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Csak Természetesen
23 recept
Már javában zajlik a szüret, most mustot teszek el a befőzőautomatával, tartósítószer nélkül. Pár nap alatt gyönyörűen letisztul, áttetsző aranysárga lesz. Kedves egészségére mindenkinek, fogyasztható gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt az év bármely napján, megőrzi a szőlő üde frissességét, zamatát és minden élettani hatását, csak természetesen.