r
Nosalty Logó

Morzsás szilvás süti Sylviától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Macska
Morzsás szilvás süti Sylviától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 684 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 5470 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 251 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 684 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    288.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1924 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    667.6 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    975.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2695 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    342 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3622 micro
  • β-crypt
    333 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 5470 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A langyos tejben elkeverjük a fele cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztet összekeverjük a margarinnal, majd az összes hozzávalóval együtt sima tésztát gyúrunk. Hagyjuk fél órát pihenni.
  3. Közben megmossuk, kimagozzuk a szilvát. (Nekem ez már kész volt, csak ki kellett venni a mélyhűtőből).
  4. A tésztát kicsit belisztezett deszkán kinyújtjuk, és vajjal/margarinnal kikent tepsibe tesszük. A szilvákat szépen sűrűn elhelyezzük a tetején úgy, hogy a vágott felük legyen felfelé, majd ízlés szerint megszórjuk őrölt fahéjjal. A tetejére rászórjuk a morzsát, majd előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje pirulni/barnulni kezd.

Tetejére

  1. Elkészítjük a morzsát: A diót megdaráljuk, majd a hozzávalókból nem tésztát készítünk, hanem csak a két tenyerünk között addig dörzsölgetjük, morzsolgatjuk, amíg teljesen elkeverednek, és morzsalékos marad az állaga.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x40x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 32927
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, szaftos sütemény - langyosan, kihűlve, és még másnap is! Egy régi Rámás Süteményes könyvből van a recept, amin csak egy picit változtattam.

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...