r
Nosalty Logó

Mogyorótorta mentás eperlekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haas szakács - Lekváros torták
Mogyorótorta mentás eperlekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A tetejére

A mentás eperlekvárhoz

Összesen 920 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A tetejére

A mentás eperlekvárhoz

Összesen 5524 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A tetejére

A mentás eperlekvárhoz

Összesen 187 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 920 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    303.7 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2852.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    641 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    1257 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    668.8 g
  • Cukor
    426 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    1648 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1209 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    958 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1156 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 5524 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

A tetejére

A mentás eperlekvárhoz

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. A darált mogyorót a liszttel egy tálban összekeverjük, a vajat hozzáadjuk, majd robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Ekkor a cukrot beleöntjük, ezzel is összedolgozzuk, végül a tojássárgáját és 1-2 kanál vizet is belekeverünk.
  2. A tésztát egy lisztezett deszkán kerek lappá nyújtjuk, majd egy lapos tortaformába simítjuk. Hűtőszekrényben 15 percig pihentetjük. A tészta tetejére egy hasonló méretűre vágott sütőpapírt fektetünk, majd babot szórunk a tetejére, és így sütjük 180 fokon 15 percig. Ezután a sütőpapírt a babbal együtt levesszük róla, és még 5 percig sütjük.
  3. A töltelékhez a mascarponét a cukorral habosra verjük. Egy külön tálban a tejszínt kemény habbá verjük, majd a mascarponéba forgatjuk. A megtisztított epret (néhány darabot félreteszünk díszítésnek) kisebb darabokra vágva a krémbe keverjük, majd a formából kivett tészta tetejére simítjuk.
  4. Hűtőszekrényben jól behűtjük, majd a mentás eperlekvárral megkenjük, és a mogyoróval megszórjuk.

A krémhez

  1. A fenti alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 15 dkg lekvár szükséges.
  2. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg. Adjuk hozzá az apróra vágott mentalevelet.
  3. A gyümölcspépbe keverjük bele jól a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
  4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 955
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Ajánló

A babot azért kell a tésztára szórni, hogy sütés közben ne hólyagosodjon fel, hanem szép sima legyen. Ügyeljünk rá, hogy a babot csak zsírpapírral lefedett tésztára szórjuk, különben a babszemek beleragadnak, és nem lehet róla leszedni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mogyorótorta mentás eperlekvárral
Haas szakács - Lekváros torták 10 recept

Ez a torta friss, könnyű, pofonegyszerű és egészséges. Ajánljuk kezdő szakácsoknak, azoknak, akik gyorsan akarnak valami finomat sütni, és azoknak, akik a biztos sikerre utaznak.

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

A tetejére

A mentás eperlekvárhoz

Címlapról ajánljuk