r
Nosalty Logó

Mogyorótorta mentás eperlekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haas szakács - Lekváros torták
Mogyorótorta mentás eperlekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A tetejére

A mentás eperlekvárhoz

Összesen 920 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A tetejére

A mentás eperlekvárhoz

Összesen 5524 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A tetejére

A mentás eperlekvárhoz

Összesen 187 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 920 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    303.7 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2852.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    641 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    1257 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    668.8 g
  • Cukor
    426 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    1648 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1209 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    958 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1156 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 5524 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

A tetejére

A mentás eperlekvárhoz

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. A darált mogyorót a liszttel egy tálban összekeverjük, a vajat hozzáadjuk, majd robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Ekkor a cukrot beleöntjük, ezzel is összedolgozzuk, végül a tojássárgáját és 1-2 kanál vizet is belekeverünk.
  2. A tésztát egy lisztezett deszkán kerek lappá nyújtjuk, majd egy lapos tortaformába simítjuk. Hűtőszekrényben 15 percig pihentetjük. A tészta tetejére egy hasonló méretűre vágott sütőpapírt fektetünk, majd babot szórunk a tetejére, és így sütjük 180 fokon 15 percig. Ezután a sütőpapírt a babbal együtt levesszük róla, és még 5 percig sütjük.
  3. A töltelékhez a mascarponét a cukorral habosra verjük. Egy külön tálban a tejszínt kemény habbá verjük, majd a mascarponéba forgatjuk. A megtisztított epret (néhány darabot félreteszünk díszítésnek) kisebb darabokra vágva a krémbe keverjük, majd a formából kivett tészta tetejére simítjuk.
  4. Hűtőszekrényben jól behűtjük, majd a mentás eperlekvárral megkenjük, és a mogyoróval megszórjuk.

A krémhez

  1. A fenti alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 15 dkg lekvár szükséges.
  2. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg. Adjuk hozzá az apróra vágott mentalevelet.
  3. A gyümölcspépbe keverjük bele jól a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
  4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 955
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Ajánló

A babot azért kell a tésztára szórni, hogy sütés közben ne hólyagosodjon fel, hanem szép sima legyen. Ügyeljünk rá, hogy a babot csak zsírpapírral lefedett tésztára szórjuk, különben a babszemek beleragadnak, és nem lehet róla leszedni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mogyorótorta mentás eperlekvárral
Haas szakács - Lekváros torták 10 recept

Ez a torta friss, könnyű, pofonegyszerű és egészséges. Ajánljuk kezdő szakácsoknak, azoknak, akik gyorsan akarnak valami finomat sütni, és azoknak, akik a biztos sikerre utaznak.

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

A tetejére

A mentás eperlekvárhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...