r
Nosalty Logó

Mogyorókrémes koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mogyorókrémes koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Összesen 632 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Összesen 5045 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Összesen 380 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 632 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.6 g

Zsír

  • Összesen
    226.3 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4011.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    622 mg
  • Foszfor
    1872 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647.2 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    797 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 5045 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy 28 cm átmérőjű koszorúformát kikenünk vajjal, és mandulapehellyel megszórjuk.
  2. A tejet és a tejszínt meglangyosítjuk. A lisztet elkavarjuk az élesztővel, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a langyos tejszínkeveréket és a többi hozzávalót, sima tésztává dagasztjuk.
  3. Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk kb. 60 percet, míg a duplájára nő.
  4. A töltelékhez a mogyorókrémet gőzfürdőben megolvasztjuk úgy, hogy könnyen kenhetővé váljon.
  5. A tésztát lisztezett munkalapon 55x30 cm-es lappá nyújtjuk.
  6. A tésztán egyenletesen elsimítjuk a mogyorókrémet, megszórjuk a mandulapehellyel. A hosszabbik oldalról indítva a tésztát feltekerjük, és koszorú formában a sütőformába helyezzük.
  7. A tésztát letakarva, meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük.
  8. Majd a 180 fokra előmelegített sütő alsó részébe toljuk, és kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2210
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nutella helyett tölthetjük dióval, mákkal vagy fahéjjal is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...