r
Nosalty Logó

Mogyorókrémes, habcsókos poharas desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mislenbaba
Mogyorókrémes, habcsókos poharas desszert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A krémhez

A habcsókhoz

Összesen 667 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A krémhez

A habcsókhoz

Összesen 2668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A krémhez

A habcsókhoz

Összesen 317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 667 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    195.6 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1924 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.9 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 2668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A habcsókhoz

Elkészítés

A krémhez

  1. A lehűtött tejszínt egy tálba öntjük, habbá verjük.
  2. Habcsókot készítünk. A vanília aromából és a tojásfehérjéből kemény fényes habot verünk.
  3. Majd előmelegített sütőbe tesszük a sütőpapírral bélelt tepsit, amelyre habzsákból kerek formákat nyomtunk.
  4. Ha kihűltek a habcsókok, összetörjük, és a fevert tejszínbe tesszük. (Akinek nincs kedve a habcsókkal bajlódni, az készen is megvásárolhatja.)
  5. Óvatosan beleforgatjuk a mogyorókrémet.
  6. Poharakba szedjük, és rászórjuk a mogyorót.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7165
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 26.

Ajánló

Tapasztalatból tudom, hogy a házilag készített habkarikával az igazi. A habkarikát ízlés szerinti mennyiségben pakoljuk bele a mogyorókrémes tejszínhabba!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mislenbaba 31 recept

Azon törtem a fejem, hogy mit lehetne mogyorókrémből készíteni, ami gyors, könnyű, jól néz ki, és még finom is. Hát ezt!  A közepébe jégcsokit  tettem.

Hozzávalók

A krémhez

A habcsókhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...