r
Nosalty Logó

Mogyorókrémes-csokoládés desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyorókrémes-csokoládés desszert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1793 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 299 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    92.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2476.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    965 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.7 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    961 micro
Összesen 1793 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat, a tojások sárgáját a keményítővel jól összekeverjük.
  2. A tejet megmelegítjük és folyamatos keverés mellett a tojásos keverékhez adjuk.
  3. A csokoládét és a mogyorókrémet megolvasztjuk és a masszához keverjük a fahéjjal és a cukorral együtt. (A tej melegítését és a csokoládé, valamint a mogyorókrém olvasztását végezhetjük mikróban.)
  4. Az így kapott keveréket 6 tűzálló tálkába öntjük és egyenként letakarjuk alufóliával.
  5. A tálkákat tepsibe állítjuk, és annyi forró vizet öntünk a tálak közé, hogy a tálkák feléig érjen.
  6. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 35-40 percig sütjük.
  7. A formákat kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni a desszertet, majd lehűtve tálaljuk. Ízlés szerint díszíthetjük, de simán is tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7917
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kevés alapanyagból, könnyen összeállítható desszert. A munka jelentős részét a sütő végzi:) Ehhez a desszerthez szükséges a képen látható, vagy ahhoz hasonló sütőtálka., ha külön adagokban készítjük. (Tipp: ha nem külön adagokat készítünk, egy nagyobb magasabb falu sütőtálban is elkészíthető.) Forrás: "Csokoládé" című szakácskönyv.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...