r
Nosalty Logó

Modern Rákóczi túrótorta mentás baracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haas szakács - Lekváros torták
Modern Rákóczi túrótorta mentás baracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kekszmorzsához

A túróhabhoz

A mentás baracklekvárhoz

Összesen 1029 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kekszmorzsához

A túróhabhoz

A mentás baracklekvárhoz

Összesen 6170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kekszmorzsához

A túróhabhoz

A mentás baracklekvárhoz

Összesen 200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.7 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.7 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    2150 micro
  • β-crypt
    202 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 1029 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    167.4 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4606.2 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1435 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1095.9 g
  • Cukor
    800 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1476.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1971 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    827 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    12903 micro
  • β-crypt
    1209 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1287 micro
Összesen 6170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A kekszmorzsához

A túróhabhoz

A mentás baracklekvárhoz

Elkészítés

A kekszmorzsához

  1. A kekszmorzsa hozzávalóit összegyúrjuk, 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük.
  2. A tésztát fél centiméteres lapra nyújtjuk, majd 180 °C-os sütőben félig megsütjük (kb. 15 perc). Kihűtjük.
  3. Apróra törjük, és ismét 180 °C-os sütőbe téve aranybarnára pirítjuk. A fehér csokoládét vízgőzön fölolvasztjuk, majd a kekszmorzsával összekeverjük. A masszát kerek porcelán tortaformába simítjuk, majd hűtőszekrényben jól kidermesztjük.
  4. A túrót áttörjük, a cukorral simára keverjük, majd a kemény habbá vert tejszínnel lazítjuk. A tortazseléport fél dl vízzel elkeverjük, felforraljuk. Kicsit kevergetjük, kihűtjük, majd a túróhabba keverjük.
  5. Közben a tojáshabot a cukorral kemény habbá verjük, majd egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk. 110 fokon addig sütjük, amíg a teteje szépen meg nem pirul.
  6. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd 3-4 centis darabokra tördeljük.
  7. A mentás baracklekvárból kiveszünk 10 dkg-ot, a keksz alapot megkenjük vele, a túróhabot rákenjük, hűtőszekrénybe téve jól behűtjük, majd tálaláskor a habcsókokat a tetejére szórjuk és a maradék baracklekvárral kínáljuk.

A túróhabhoz

  1. Az fent leírt alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 10 dkg lekvár szükséges.
  2. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, magozzuk ki, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg. Adjuk hozzá az apróra vágott mentalevelet.
  3. A gyümölcspépbe jól keverjük bele a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
  4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2688
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Modern Rákóczi túrótorta mentás baracklekvárral
Haas szakács - Lekváros torták 10 recept

A Rákóczi túrótorta örök kedvenc, melynek klasszikus ízvilágát most mentás baracklekvárral frissítjük fel. Bármilyen alkalomra kiváló tortakülönlegesség.

Hozzávalók

A kekszmorzsához

A túróhabhoz

A mentás baracklekvárhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...