Modern Rákóczi túrótorta mentás baracklekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Haas szakács - Lekváros torták
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 6% Zsír
A kekszmorzsához
-
20g rozsliszt70 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
5g xilit12 kcal
-
0g só0 kcal
-
5 kcal
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
46 kcal
A túróhabhoz
-
42g tehéntúró61 kcal
-
17g xilit40 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
5 kcal
-
2g tortazselé7 kcal
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
25g xilit60 kcal
A mentás baracklekvárhoz
-
208g sárgabarack93 kcal
-
1g menta1 kcal
-
83g cukor323 kcal
-
12 kcal
Összesen
1029
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 6% Zsír
A kekszmorzsához
-
120g rozsliszt419 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
30g xilit72 kcal
-
0g só0 kcal
-
31 kcal
-
150g fehér csokoládé809 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A túróhabhoz
-
250g tehéntúró368 kcal
-
100g xilit240 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
31 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
150g xilit360 kcal
A mentás baracklekvárhoz
-
1250g sárgabarack558 kcal
-
6g menta4 kcal
-
500g cukor1935 kcal
-
73 kcal
Összesen
6170
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 6% Zsír
A kekszmorzsához
-
3.9g rozsliszt14 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
1g xilit2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g vanillincukor1 kcal
-
4.9g fehér csokoládé26 kcal
-
3.2g sárgabaracklekvár9 kcal
A túróhabhoz
-
8.1g tehéntúró12 kcal
-
3.2g xilit8 kcal
-
4.9g habtejszín14 kcal
-
0.3g vanillincukor1 kcal
-
0.4g tortazselé1 kcal
-
5.2g tojásfehérje3 kcal
-
4.9g xilit12 kcal
A mentás baracklekvárhoz
-
40.6g sárgabarack18 kcal
-
0.2g menta0 kcal
-
16.2g cukor63 kcal
-
0.8g zselésítő befőzőszer2 kcal
Összesen
200
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 767.7 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 182.7 g
-
Cukor 133 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 246.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 329 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 2150 micro
-
β-crypt 202 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 214 micro
Összesen
1029
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.9 g
Zsír
-
Összesen 167.4 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 327 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4606.2 g
-
Cink 657 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 847 mg
-
Vas 509 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 1435 mg
-
Nátrium 781 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1095.9 g
-
Cukor 800 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1476.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1971 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 827 micro
-
α-karotin 221 micro
-
β-karotin 12903 micro
-
β-crypt 1209 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1287 micro
Összesen
6170
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.6 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 419 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
A kekszmorzsához
-
12 dkg rozsliszt
-
6 dkg vaj
-
1 csipet só
-
15 dkg fehér csokoládé
A túróhabhoz
-
25 dkg tehéntúró
-
1.5 dl habtejszín
-
4 db tojásfehérje
-
15 dkg xilit
A mentás baracklekvárhoz
-
1.3 kg sárgabarack
-
3 ek menta
-
0.5 kg cukor
Elkészítés
A kekszmorzsához
- A kekszmorzsa hozzávalóit összegyúrjuk, 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük.
- A tésztát fél centiméteres lapra nyújtjuk, majd 180 °C-os sütőben félig megsütjük (kb. 15 perc). Kihűtjük.
- Apróra törjük, és ismét 180 °C-os sütőbe téve aranybarnára pirítjuk. A fehér csokoládét vízgőzön fölolvasztjuk, majd a kekszmorzsával összekeverjük. A masszát kerek porcelán tortaformába simítjuk, majd hűtőszekrényben jól kidermesztjük.
- A túrót áttörjük, a cukorral simára keverjük, majd a kemény habbá vert tejszínnel lazítjuk. A tortazseléport fél dl vízzel elkeverjük, felforraljuk. Kicsit kevergetjük, kihűtjük, majd a túróhabba keverjük.
- Közben a tojáshabot a cukorral kemény habbá verjük, majd egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk. 110 fokon addig sütjük, amíg a teteje szépen meg nem pirul.
- A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd 3-4 centis darabokra tördeljük.
- A mentás baracklekvárból kiveszünk 10 dkg-ot, a keksz alapot megkenjük vele, a túróhabot rákenjük, hűtőszekrénybe téve jól behűtjük, majd tálaláskor a habcsókokat a tetejére szórjuk és a maradék baracklekvárral kínáljuk.
A túróhabhoz
- Az fent leírt alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 10 dkg lekvár szükséges.
- A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, magozzuk ki, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg. Adjuk hozzá az apróra vágott mentalevelet.
- A gyümölcspépbe jól keverjük bele a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
- A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2688
- Feltöltés dátuma: 2014. június 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Haas szakács - Lekváros torták
10 recept
A Rákóczi túrótorta örök kedvenc, melynek klasszikus ízvilágát most mentás baracklekvárral frissítjük fel. Bármilyen alkalomra kiváló tortakülönlegesség.