r
Nosalty Logó

Mirindás sajttorta sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Budai Brigi
Mirindás sajttorta sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1327 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5304 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 264 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1793.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    727 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 1327 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.9 g

Zsír

  • Összesen
    303.3 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7173.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    2531 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1521 mg
  • Nátrium
    2909 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.1 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    826.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1787 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1718 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    602 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 5304 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kekszet turmixgéppel porrá törjük. A vajat felolvasszuk, majd a kekszhez adjuk a mézzel együtt. Összedolgozzuk, majd egy kapcsos tortaformába öntjük. Úgy lapítgatjuk el, hogy 2 ujjnyi pereme is legyen. Letakarva hűtőbe tesszük egy órára.
  2. A mirindát egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a zselatint, és addig melegítjük folyamatos kevergetés mellett, amíg a zselatin fel nem oldódik.
  3. A krémsajtot, a friss sajtot, és a joghurtot a porcukorral, és az aromával, robotgép segítségével simára keverjük.
  4. Az olvasztott zselatint éppen azelőtt adjuk hozzá, mielőtt újra megdermedne.
  5. Összekeverjük, apróra vágott mandarint, vagy kandírozott mandarint is keverhetünk a sajtkrémbe. A tetejét mandarin gerezdekkel díszítjük.
  6. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  • Tepsi mérete: 23
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15497
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 31.

Ajánló

Könnyű nyári desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mirindás sajttorta sütés nélkül
Budai Brigi 17 recept

Príma konyha 2011. szeptemberi számában leltem a receptre, csak kicsit másként. Egyéni módosítással tökéletesítve! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...