r
Nosalty Logó

Mézeskalácsos piskótatekercs narancskrémmel töltve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rammy-konyhája
Mézeskalácsos piskótatekercs narancskrémmel töltve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

979
Kalória
24.7g
Fehérje
93.1g
Szénhidrátok
58.2g
Zsír
150g
Víz
434.1g
Koleszterin
5.7g
Rost
58.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 979 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2937 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    150 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 979 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    174.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2758.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1321 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.3 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    450 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1032 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    896 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1818 micro
Összesen 2937 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a piskótát: A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját cukorral habosítjuk, majd apránként hozzákeverjük a mézeskalácsos lisztet. Belecsurgatjuk az olajat, és végül a fehérjehabot óvatosan a masszához forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül) kb. 15 percig sütjük.
  2. Még melegen konyharuhára borítjuk, óvatosan lehúzzuk róla a papírt, és konyharuhával együtt feltekerjük.
  3. Amíg hűl, elkészítjük a krémet is: mascarponét keverjük habosra a cukorral, vaníliával, a narancs reszelt héjával és levével. A tejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval, és óvatosan forgassuk a mascarponés krémhez. A kihűlt piskótát kenjük meg ezzel a krémmel, és tekerjük fel szépen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kislányom mézeskalácsot szeretett volna készíteni, én pedig piskótatekercset. Ebből lett a mézeskalácsos piskótatekercs.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!