r
Nosalty Logó

Mézeskalács ízű karácsonyi csillag pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
BunnyChef
Mézeskalács ízű karácsonyi csillag pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Mézeskalács ízű pitetészta készítése

Forraltbor ízű meggyes töltelék készítése

Összesen 628 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Mézeskalács ízű pitetészta készítése

Forraltbor ízű meggyes töltelék készítése

Összesen 5032 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Mézeskalács ízű pitetészta készítése

Forraltbor ízű meggyes töltelék készítése

Összesen 214 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 628 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    202.2 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    759.5 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    205 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1676 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1644 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 5032 kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Mézeskalács ízű pitetészta készítése

Forraltbor ízű meggyes töltelék készítése

Elkészítés

Mézeskalács ízű pitetészta készítése

  1. A lisztet, a sóval, a porcukorral és a mézeskalács fűszerkeverékkel alaposan összekeverjük.
  2. Belekockázzuk a hideg vajat, majd gyorsan – nehogy a vaj túlzottan felengedjen – összedolgozzuk annyira, hogy morzsás állagú legyen.
  3. Deszkára öntjük, és evőkanalanként hozzáadjuk a jéghideg vizet, de csak annyit, amennyivel gyúrás közben a tészta összeáll. (Nem kell teljesen simára eldolgozni, nem baj, ha kicsit darabos marad.)
  4. A tésztát két részre osztjuk: 1/4-re és a maradék 3/4-re. Frizbi alakúra formázzuk mindkettőt, külön-külön folpackba csomagoljuk, és mehetnek be a hűtőbe kb. 30 percre.
  5. Egy kb. 27 cm-es piteformát enyhén kivajazunk, és belisztezünk. A lehűlt tészta nagyobb részét kivesszük a hűtőből, a deszkát és a tésztát is belisztezzük, és elkezdjük kinyújtani akkorára, hogy a piteforma átmérőjénél nagyobb legyen és kb. fél centi vastag. A kinyújtott tésztát óvatosan belenyomkodjuk a formába, először az aljába, majd végig az oldalán is. A felesleges kilógó részeket levágjuk, nem lesz rá szükség. Ezt tegyük be még a hűtőbe, amíg a többi dolgot elkészítjük.
  6. A tészta félretett negyedét is vegyük ki a hűtőből, szintén nyújtsuk fél centi vastagra, majd süti kiszúróval – akár különböző méretű – csillagokat vágjunk ki belőle. Tegyük egy tányérra, és ezt is rakjuk még a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.

Forraltbor ízű meggyes töltelék készítése

  1. A sütőt melegítsük elő 220 °C-ra (gázon 7-es). Szűrjük le a meggybefőtteket, a levéből tegyünk félre egy bögrével (kb. 2,5 dl).
  2. Egy lábasban keverjük össze a kristálycukrot a kukoricakeményítővel, tegyük bele a forralt bor fűszerkeveréket, majd apránként öntsük hozzá a korábban félretett meggylevet, hogy csomómentes legyen. Közepes hőfokon, folyamatosan kevergetve kezdjük el felmelegíteni, majd miután felforrt, főzzük még pár percig, amíg besűrűsödik.
  3. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a vajat, a magozott meggyeket és igény szerint a 3-4 csepp piros ételfestéket.
  4. Jöhet ki a pitetészta a hűtőből, öntsük bele a tölteléket. A tetejét fedjük be ízlésesen a csillagokkal.
  5. A sütőben először 10 percig, majd a hőfokot 180 °C-ra csökkentve (gázon 4-es) további 35-40 percig süssük, amíg a tészta aranybarna lesz. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2729
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BunnyChef 2 recept

A karácsonyi hangulatot idézi ez a mézeskalácsos-forralt boros ízesítésű pite. Ráadásul könnyű elkészíteni, és jól mutat az ünnepi asztalon.

Hozzávalók

Mézeskalács ízű pitetészta készítése

Forraltbor ízű meggyes töltelék készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...