Mézeskalács ízű karácsonyi csillag pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
BunnyChef
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 17% Zsír
Mézeskalács ízű pitetészta készítése
-
44g finomliszt159 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g porcukor10 kcal
-
0 kcal
-
29g vaj206 kcal
-
15g víz0 kcal
Forraltbor ízű meggyes töltelék készítése
-
170g meggybefőtt122 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
21 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
628
kcal
- 3% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 17% Zsír
Mézeskalács ízű pitetészta készítése
-
350g finomliszt1274 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
0 kcal
-
230g vaj1649 kcal
-
120g víz0 kcal
Forraltbor ízű meggyes töltelék készítése
-
1360g meggybefőtt979 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
171 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
5032
kcal
- 3% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 17% Zsír
Mézeskalács ízű pitetészta készítése
-
15g finomliszt54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g porcukor3 kcal
-
0 kcal
-
9.8g vaj70 kcal
-
5.1g víz0 kcal
Forraltbor ízű meggyes töltelék készítése
-
58.1g meggybefőtt42 kcal
-
8.5g cukor33 kcal
-
1.9g kukoricakeményítő7 kcal
-
0.6g vaj5 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
214
kcal
- 3% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 103 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
628
kcal
- 3% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.4 g
Zsír
-
Összesen 202.2 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 527 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 824 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 443 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 759.5 g
-
Cukor 221 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 205 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1676 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 1644 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 387 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
5032
kcal
- 3% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 35.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 8.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
Mézeskalács ízű pitetészta készítése
-
350 g finomliszt
-
1 csipet só
-
1 púpozott ek porcukor
-
230 g vaj
-
120 ml víz
Forraltbor ízű meggyes töltelék készítése
-
3 evőkanál kukoricakeményítő
-
15 g vaj
Elkészítés
Mézeskalács ízű pitetészta készítése
- A lisztet, a sóval, a porcukorral és a mézeskalács fűszerkeverékkel alaposan összekeverjük.
- Belekockázzuk a hideg vajat, majd gyorsan – nehogy a vaj túlzottan felengedjen – összedolgozzuk annyira, hogy morzsás állagú legyen.
- Deszkára öntjük, és evőkanalanként hozzáadjuk a jéghideg vizet, de csak annyit, amennyivel gyúrás közben a tészta összeáll. (Nem kell teljesen simára eldolgozni, nem baj, ha kicsit darabos marad.)
- A tésztát két részre osztjuk: 1/4-re és a maradék 3/4-re. Frizbi alakúra formázzuk mindkettőt, külön-külön folpackba csomagoljuk, és mehetnek be a hűtőbe kb. 30 percre.
- Egy kb. 27 cm-es piteformát enyhén kivajazunk, és belisztezünk. A lehűlt tészta nagyobb részét kivesszük a hűtőből, a deszkát és a tésztát is belisztezzük, és elkezdjük kinyújtani akkorára, hogy a piteforma átmérőjénél nagyobb legyen és kb. fél centi vastag. A kinyújtott tésztát óvatosan belenyomkodjuk a formába, először az aljába, majd végig az oldalán is. A felesleges kilógó részeket levágjuk, nem lesz rá szükség. Ezt tegyük be még a hűtőbe, amíg a többi dolgot elkészítjük.
- A tészta félretett negyedét is vegyük ki a hűtőből, szintén nyújtsuk fél centi vastagra, majd süti kiszúróval – akár különböző méretű – csillagokat vágjunk ki belőle. Tegyük egy tányérra, és ezt is rakjuk még a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
Forraltbor ízű meggyes töltelék készítése
- A sütőt melegítsük elő 220 °C-ra (gázon 7-es). Szűrjük le a meggybefőtteket, a levéből tegyünk félre egy bögrével (kb. 2,5 dl).
- Egy lábasban keverjük össze a kristálycukrot a kukoricakeményítővel, tegyük bele a forralt bor fűszerkeveréket, majd apránként öntsük hozzá a korábban félretett meggylevet, hogy csomómentes legyen. Közepes hőfokon, folyamatosan kevergetve kezdjük el felmelegíteni, majd miután felforrt, főzzük még pár percig, amíg besűrűsödik.
- Vegyük le a tűzről, keverjük bele a vajat, a magozott meggyeket és igény szerint a 3-4 csepp piros ételfestéket.
- Jöhet ki a pitetészta a hűtőből, öntsük bele a tölteléket. A tetejét fedjük be ízlésesen a csillagokkal.
- A sütőben először 10 percig, majd a hőfokot 180 °C-ra csökkentve (gázon 4-es) további 35-40 percig süssük, amíg a tészta aranybarna lesz. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 27
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2729
- Feltöltés dátuma: 2015. december 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
BunnyChef
2 recept
A karácsonyi hangulatot idézi ez a mézeskalácsos-forralt boros ízesítésű pite. Ráadásul könnyű elkészíteni, és jól mutat az ünnepi asztalon.