r
Nosalty Logó

Mézes piskóta vigyorka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
vigyorka
Mézes piskóta vigyorka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2024 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2303.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1178 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.1 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    1046 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2025 micro
Összesen 2024 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgákat kikeverjük a fűszerekkel, a cukorral, a mézzel és a vízzel. A kétfajta lisztet és a sütőport egymással elvegyítjük.
  2. A felvert tojáshabot és a sárgájával elvegyített cukros-fűszeres masszát összeöntjük, majd lassan adagolva, óvatos mozdulatokkal egy fakanál segítségével homogén állagúvá összeforgatjuk a nedves és a száraz hozzávalókat. Én 3-4 marékkal adagoltam, mire az összes lisztes keverékem el lett dolgozva.
  3. Egy tepsit kiolajozunk, megszórunk liszttel, és beletöltjük a piskótát. Előmelegített sütőben, 170°-on 20-25 percet sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  4. A kihűlt piskótát félbe vágjuk, és megkenjük a lekvárral.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1463
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 08.

Ajánló

Nekem nagyon hasonlít gyerekkorom egyik kedvenc csokijához, a Bombihoz, így legközelebb tuti csokimázat is fog kapni, és egy savanykásabb lekvárt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
vigyorka 1 recept

Nagyon ettem volna valami édes sütit, viszont alapanyag híján voltam. Ezek az alapanyagok mindig vannak itthon, így született meg ez a gyorsan elkészíthető finomság.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...