r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
pferschd
Mézes-mustáros csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirke

Rizs

Összesen 841 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirke

Rizs

Összesen 2522 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirke

Rizs

Összesen 137 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1105.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 841 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3315.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    2013 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.3 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1322.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 2522 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Csirke

Rizs

Elkészítés

Csirke

  1. A csirkemellet falatokra vágjuk, majd olajon/vajon alaposan fehérre pirítjuk. Megszórjuk ételízesítővel, majd a saját levéhez még egy kis vizet is adva (kb. fél dl, lényeg, hogy ne tudjon leégni!) tovább főzzük, amíg omlós, puha nem lesz. Ezt ajánlott fedő alatt végezni.
  2. 3 evőkanál mézet 2 diónyi mustárral elkeverünk, majd hozzáöntjük a csirkefalatkákhoz. Ezzel együtt főzzük még egy kicsit. Itt már fedő nélkül lehet, kicsit sűrűbben kevergetve.
  3. Eközben beleszórjuk a lisztet egy kis tálkába, majd apránként hozzáadva a kefirt, csomómentesre keverjük. (kaukázusi kefirrel is nagyon finom, ha nincs poharas.)
  4. Szépen hozzákeverjük a mézes csodához, hagyjuk még kicsit összerottyanni, majd rizzsel tálaljuk!

Rizs

  1. 1 pohárka rizst olajon megpirítunk, majd kétszer annyi vizet adunk hozzá, illetve sót.
  2. Mikor elkezd forrni, keverünk rajta egyet, és lefedjük.
  3. 10 percig hagyjuk főni (a fedőt végig rajta hagyva), majd levesszük, 's félretesszük még 10 percre. Én be szoktam bugyolálni konyharuhával, de ezt akár ki is lehet hagyni! Ha a 10 perc pihentető letelt, tálalhatunk!
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 24718
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes-mustáros csirke
pferschd 1 recept

Hozzávalók

Csirke

Rizs

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...