Mézes-mustáros csirke
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
125g víz0 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
50g méz152 kcal
-
20g mustár12 kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
100g méz304 kcal
-
40g mustár24 kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
50.6g csirkemellfilé61 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
28.1g víz0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
11.2g méz34 kcal
-
4.5g mustár3 kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.1 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1802.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 519 mg
-
Nátrium 1105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.8 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 318.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.1 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 329 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3605.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 1038 mg
-
Nátrium 2209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.6 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 636.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 384 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 405.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 248 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 71.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
2 db csirkemellfilé
-
3 csapott ek finomliszt
-
2 ek olívaolaj
-
2.5 dl víz
-
0.5 teáskanál csípős fűszerpaprika
-
1 kávéskanál só
-
1 kávéskanál fokhagymapor
-
4 ek méz
-
4 ek mustár
Elkészítés
- Négy darab, átlagos méretekkel rendelkező csirkemellfilét felvágunk háromszor két centis, szabályos téglatestekre. Megforgatjuk őket 3 evőkanál lisztben.
- Egy kiváló teflonbevonattal rendelkező serpenyőben/wokban, ami elég széles, hogy egymáson tolongás nélkül elférjenek a csirkedarabkák, szétterítünk 1 vagy 2 evőkanál olíva- vagy étolajat, ízlés és az edénybe vetett bizalmunk függvényében. Közepes lángon felforrósítjuk az olajat, és 5 percig rázogatva pirítjuk a húst benne, közben szépen megpirul rajta a lisztréteg. Egy része meg le is pereg és összecsomósodik az olajban, ez nem gond, majd elmúlik.
- Az 5 perc leteltével ráöntünk az egészre 2,5 dl langyos vizet. Hozzáborogatunk egy fél kiskanál chiliport, vagy ha lángot szeretnél lehelni, többet; egy kiskanál sót, kiskanál fokhagymaport vagy 1-2 gerezd zúzott fokhagymát. Kb. 20 percig forraljuk továbbra is közepes lángon, ha addigra teljesen puha a hús, akkor elég, ha nem, akkor még 10 perc. Eddigre a leve is sűrűsödik. Ha sűrűbbnek szeretnénk, merjünk ki a léből egy fél bögrével, fél evőkanál lisztet keverjünk el benne, és öntsük vissza a húsra.
- Öntsünk hozzá 4 evőkanál mézet, 4 evőkanál mustárt, keverjük el, hagyjuk 3 percig együtt forrni az egészet. Kóstoljuk meg, ha több chilit, fokhagymát kérnénk bele, akkor tegyünk még ezekből, és hagyjuk még egy percet a tűzön. Aztán kész is.
- Mehet főtt rizsre, lehet belapátolni.
- Haladó kurzus keretében lehet hozzá párolt répát, borsót, akármit is kevergetni. Ha épp nem diétázunk, (1-2 dl) tejszín is önthető hozzá a mézzel és mustárral együtt.
- (A képen látható kis pöttyök a tanuló kalandvágyát illusztrálják, adott hozzá egy kis olasz fűszerkeveréket. Nem ártott meg a fogásnak.)
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 788
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 92
- Össznézettség: 506419
- Feltöltés dátuma: 2016. július 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Annak idején főzésmániásként összehozott a sors valakivel, aki a konyhától végtelenül idegenkedett. Műszaki, precizitáshoz szokott emberként roppantul frusztrálta a sok receptben megtalálható „ízlés szerint”, „palacsintatészta keménységű tészta”, és hasonló, főzésben kevéssé járatos embereknek felettébb rejtélyesen és esetlegesen hangzó varázsigék. Mivel nem akartam belenyugodni, hogy „ő nem tud főzni”, afféle levelező kurzus keretében leírtam neki néhány receptet a lehető legkevesebb változóval, bizonytalansággal, választási lehetőséggel. Az első lecke teljes siker volt, gyönyörűen sikerült a fent látható csirke, így arra gondoltam, közre is adom, ahogy volt, változtatás nélkül, hátha más is hasznát veszi egy egyszerű, mondhatni elronthatatlan receptnek. (Sok lecke aztán nem is volt, mivel végül inkább hozzáköltöztem, és azóta is főzök rá, ő meg megszereli a tűzhelyet vagy az aprítógépet, ha szükséges.)