r
Nosalty Logó

Mézes-mandarinos grillcsirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mézes-mandarinos grillcsirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1120
Kalória
74.4g
Fehérje
35.2g
Szénhidrátok
74.8g
Zsír
298.1g
Víz
332g
Koleszterin
2.4g
Rost
10.5g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1120 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3362 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1476.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    298.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1120 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.2 g

Zsír

  • Összesen
    224.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4428.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1922 mg
  • Nátrium
    1481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    894.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    834 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    306 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 3362 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. A csirkét megtisztítjuk, ha vannak rajta még tollak vagy hasonló. Bedörzsöljük fűszersóval és kevés olajjal.
  2. Elkészítjük a tölteléket: a mandarint megtiszítjuk, a levét (és ha megy vele rost) egy kis tálkába csorgatjuk, maradék megy a töltekbe. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk, majd egy tojással, a mandarinnal, fűszerrel és zsemlemorzsával kivánt állagúra gyúrjuk, majd beletöltjük a csirkébe. A mandarinléhez 1 kanál mézet keverünk és 5 kanál olajat.
  3. A sütőt előmelegítük, a csirkét sütőzacskóba tesszük, és mindehol megkenjük a mézes-mandarinos olajjal, majd bezárjuk a zacskót, és betoljuk a sütőbe. 40 percet sütjük az egyik oldalán, majd az egészet megfordítva a másik oldalán is. Az utolsó 5-10 percre felvágjuk a zacskó tetejét, megkenjük megint egy kis mandarinos olajjal, és hagyjuk pirulni.
  4. Kiszedjük a csirkét egy tálra, és a zacskó alján maradt szaftot rálocsoljuk a csirkére. Hőtartóan becsomagoljuk, és hagyjuk a szaftban pihenni 15-20 percet, így nem szárad ki. Majd tálaljuk, és ehetjük is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Télen mandarin vagy narancs mindig van otthon, így lett a grillcsirkéhez most mandarinos szósz és töltelék is. Köretként megy hozzá a rizibizi vagy a krumplipüré és persze hideg savanyúság. A sütés utáni melegben való pihentetéstől nem szárad ki, hanem igen szaftos lesz a hús.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Heti Horoszkóp: Tudd meg, melyik majonézes saláta lesz idén a...

Elképesztően szeretjük a majonézes salátákat, és ezzel nincs is gond, ha nem heti rendszerességgel fogyasztjuk őket: zsírosak, kalóriadúsak, szóval az év többi napján inkább a ress, friss, rostdús (zöld)salátákra voksolunk, de ünnepnapokon belefér. Lássuk, csillagjegyed alapján melyik majonézes delikvens lesz a te húsvéti sonkád párja!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!