r
Nosalty Logó

Mézes-mandarinos grillcsirke

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Mézes-mandarinos grillcsirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1120 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3362 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1476.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1120 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.2 g

Zsír

  • Összesen
    224.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4428.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1922 mg
  • Nátrium
    1481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    894.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    834 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    306 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 3362 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megtisztítjuk, ha vannak rajta még tollak vagy hasonló. Bedörzsöljük fűszersóval és kevés olajjal.
  2. Elkészítjük a tölteléket: a mandarint megtiszítjuk, a levét (és ha megy vele rost) egy kis tálkába csorgatjuk, maradék megy a töltekbe. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk, majd egy tojással, a mandarinnal, fűszerrel és zsemlemorzsával kivánt állagúra gyúrjuk, majd beletöltjük a csirkébe. A mandarinléhez 1 kanál mézet keverünk és 5 kanál olajat.
  3. A sütőt előmelegítük, a csirkét sütőzacskóba tesszük, és mindehol megkenjük a mézes-mandarinos olajjal, majd bezárjuk a zacskót, és betoljuk a sütőbe. 40 percet sütjük az egyik oldalán, majd az egészet megfordítva a másik oldalán is. Az utolsó 5-10 percre felvágjuk a zacskó tetejét, megkenjük megint egy kis mandarinos olajjal, és hagyjuk pirulni.
  4. Kiszedjük a csirkét egy tálra, és a zacskó alján maradt szaftot rálocsoljuk a csirkére. Hőtartóan becsomagoljuk, és hagyjuk a szaftban pihenni 15-20 percet, így nem szárad ki. Majd tálaljuk, és ehetjük is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2062
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Télen mandarin vagy narancs mindig van otthon, így lett a grillcsirkéhez most mandarinos szósz és töltelék is. Köretként megy hozzá a rizibizi vagy a krumplipüré és persze hideg savanyúság. A sütés utáni melegben való pihentetéstől nem szárad ki, hanem igen szaftos lesz a hús.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...