- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 874.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 443 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 12.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.7 g
Zsír
-
Összesen 69.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3498.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 1771 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 468 mg
-
Foszfor 1159 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.8 g
-
Cukor 146 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 48.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1028.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 521 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 341 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 14.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A mákot 2x daráljuk át.
- Egy lapos lábasban tegyük oda a mézet olvadni. Ha már egészen folyékony, keverjük hozzá a mákot, és melegítsük, amíg a mák kissé barnulni nem kezd. (kb. 10 perc). Ez a lépés kihagyható.
- Húzzuk le a tűzről, keverjük el benne a többi hozzávalót, (ha hígabbra szeretnénk, csak mézet tegyünk hozzá)és töltsük folpackkal kibélelt csészékbe vagy formákba, amiből könnyen kiborítható. Jól nyomkodjuk bele, hogy kiszorítsuk az összes levegőt. Elég ragacsos és sűrű.
- Hagyjuk kihűlni, ezután szeletelhető, fogyasztható.
- Receptkönyvben: 617
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 32310
- Feltöltés dátuma: 2011. február 24.
Ajánló
A méz mákkal való pörkölése nem szükségszerű, a méznek nyilvánvalóan nem tesz jót. Aki szeretné, csak langyosítsa kézmelegre a mézet, hogy jó folyékony legyen, és csak keverje bele a többi hozzávalót, majd hagyja megszilárdulni. Én egy folpacckal kibélelt 2 decis kávécsészébe tömködtem, majd borítottam ki. Ez az adag pont annyira elég. Kockákra vágva, vékonyan olvasztott csokiba mártva, igazi ínyenc bonbon lehet ajándékba is. A hozzávalók aránya nem szentírás, ízlés szerint változtatható. pH besorolás: közepesen lúgosít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A mák jó. Nagyon jó. Csont- és immunerősítő a mézzel együtt. A dióról nem is beszélve. Tömény mákízű édesség, csak mákrajongóknak, ami régi hagyományokkal bír. Régen sokan készítették, reggelire egy-egy kis szelet minden nap. Újra fellendülőben van, épp édesmama mesélte, hogy mostanában jártak Budapesten, a Vajdahunyad Várban mangalica kiállításon és ott is látták. Mangalica kiállítás - hát ez már mennyire jó! Bár ott lehettem volna! Ez adta az ötletet, hogy elkészítsem.